Ta hand om ditt nätverk! Beröm en kollega!

I lördags var det SSMX en knytkonferens för företag och människor som är med i framkant inom sociala medier. Jag och en av mina kollegor höll var sin sessions och efteråt så slog det mig, men varför höll inte vår tredje kollega?

Jag har några i mitt nätverk som är otroligt duktiga och kompetenta yrkespersoner och vars expertis och kunskap jag skattar högt. Jag är glad att jag har dem att fråga dessa frågor som vi alla har, men kanske inte alltid någon att fråga. Jag har ingen prestige att de vet mer än mig om vissa ämnen, så är det och det är skönt att de har styrkor som jag inte har och vice versa.

Så jag pratade med min kollega och sa att nästa gång vi är på konferens så ska du också hålla ett föredrag och så berättade jag varför jag tyckte det; kunnig, kan prata med andra invigda om sitt ämne och få mer kredd om sina styrkor än av oss som inte har den fulla kollen på hans ämne och kompetens.

För likväl som det är viktigt att veta sina egna styrkor, och sina svagheter, lika viktigt tycker jag att det är att veta kollegans styrkor. För vem annars ska du vända dig till när du har frågor, eller kunden har frågor? Dina kollegor tillhör ditt nätverk och ens nätverk ska man vårda och sköta om så att det växer och frodas. Så nästa gång du och ditt företag är ute och har föredrag etc passa på att visa upp hela företagets kunnande inte bara ditt egna!

Ha en härligt nätverkande vecka!

Ida Hedberg

Ida Hedberg
Senaste inläggen av Ida Hedberg (se alla)