Nu är det äntligen höst igen!

Sommaren har passerat och idag så skriver vi 1 september, den första höstdagen 2015. Igår så var jag för första gången på länge tillbaka i skolbänken. Under introduktionen så berättade man att ”äntligen så startar hösten – nu har vi att göra igen!”

Det verkar som att lärarna är lika uppspelta som studenterna, på att sommarens långa uppehåll äntligen är över.

Hur var då sommaren? Varm, kall, regnig eller helt underbar. Kopplade du av, fick du laddat batterierna? Otaliga är tipsen om hur man skall koppla av från sitt arbete för att komma tillbaka med nya krafter. Själv har jag skrivit minst två inlägg med tankar om hur man kan förhålla sig för att få bästa möjliga återhämtning under ledigheten.

Mycket handlar om att stänga av telefoner, läsa böcker, ligga i hängmattor och fundera över annat. Annat?! hur funderar man över annat när huvudet är fyllt med tankar om att hinna leverera eller producera så att andra inte blir drabbade av att jag inte hann prestera?

Jag har själv försökt med olika metoder som att resa bort under längre tid eller att försöka ha så lite som möjligt att göra. I år blev det lite annorlunda.

I min familj startade vi ett stort projekt under våren med att gräva, bygga och gjuta med betong och snickra på vår fastighet. Projektet skulle väl enligt vår plan vara helt färdigt i månadsskiftet juli/augusti.

Klart i tid blev det inte. Dåligt väder, försenade och felaktiga leveranser gjorde att tidsplanerna uppdaterades konstant. Utflyktsresor och planerade resor med familjen fick konstant uppdateras tillsammans med vårt byggprojekt.

Vi skottade jord och grus. Byggde och blandade betong i mängder. Vi arbetade och höll på, långt in på kvällarna och använde oss av hämt-mat istället för att grilla. Med en konstant träningsvärk så var vi tillslut färdiga, med fyra veckors försening. Familjen var vi stolta över vårt arbete och gladdes över vad vi hade åstadkommit. Jag själv deklarerade att nästa år så skall jag inte göra någonting alls och bara finnas någonstans i Europa under minst 3 veckors tid.

Sedan så började jag fundera. Hade det varit så jobbigt? Detta var faktiskt första sommaren på länge som jag inte hade tänkt något på mitt arbete (eller väldigt lite i alla fall). Kanske så hade vårt projekt krävt så mycket av mig både mentalt och kroppsligen så att jag fullständigt hade lämnat arbetstankarna åt sidan. Jag känner mig nog mer utvilad inför höstens utmaningar, än vad jag har gjort på länge.

Så nu har jag börjat fundera på vad för byggprojekt som jag kan kasta mig in i nästkommande sommar.

Jag är beredd!

”Släpp in lite höst!”

 

Patrik Ekstrand
Senaste inläggen av Patrik Ekstrand (se alla)