Så mycket spännande på Arbetslivets Dag 2014!

Så många bra samtal vi får på Arbetslivets Dag!

Nu minsann har alla delar i programmet fallit ordentligt på plats, och jag kan säga att det är mycket spännande på Arbetslivets Dag 2014. När jag kikar på programmet nu startar en spänd förväntan och nyfikenhet hos mig. Vad kommer vi att få höra från de olika inspelarna? Och vilka samtal kommer att bubbla upp under pauser och workshopar? Jag riktigt hör det härliga surret av alla samtal redan. 

Vi startar dagen med frukostmacka och utrymme för att mingla och landa innan dagen drar igång. Förmiddagen och eftermiddagen bjuder på vardera tre föredrag, eller inspel som vi har valt att kalla det. Vi menar att det här inte är ”vanliga” föredrag som står för sig själva, utan de hänger ihop med den efterföljande workshopen och de samtal som våra deltagare bidrar till. Tänk dig en boll som spelas in på plan från ett håll för att sedan bli fri för den som vill fånga upp den. Vad vill du använda den möjligheten till?

När vi har lyssnat på tre inspel väljer var och en det som känns mest aktuellt eller mest angeläget att fördjupa. I workshoparna är deltagarna välkomna med sina tankar och funderingar, och de är en arena för de samtal som väljer att dyka upp. Det blir helt enkelt till vad vi gör det till tillsammans. Där och då.

Tom Karlsson Christina Scholten - Jämställdhetsintegrering

New Public Management och jämställdhet

Vi kommer att höra om New Public Management; tankar kring hur fokus inom offentlig verksamhet har förskjutits mot kvalitet, styrning och produktivitet. Hur påverkar det våra verksamheter egentligen? Och så spännande det ska bli att få veta hur Malmö Stad har arbetat för jämställdhetsintegrering i kommunens verksamheter. Det låter ett svårt arbete, men följeforskningen visar att det faktiskt händer grejer!

Foto Helena Stavreski Bild Gunilla Granholm Peter

Ny form för styrning och ungdomar

Från Malmö-Trelleborg kommer ett exempel som handlar om ett sätt att styra arbetet genom vårdprogram. Jag tror också att det här inspelet kommer att ta upp vad som kan hända när olika styrningsprinciper möts. Låter helt klart som något som händer på många arbetsplatser! När det gäller ungdomar på våra arbetsplatser så har vi ett problem. Ungdomsarbetslösheten är stor, och inte är det lätt för ungdomar att ta sig in på arbetsmarknaden idag. Här tror jag att samtalen har en viktig roll för att komma på hur vi kan vända detta.

Weronica Persson Camilla Ländin Härskartekniker - Camilla Ländin

Lean & ledarskap och ADHD i arbetslivet

Det senaste ämnet som fallit på plats handlar om lean och ledarskap, så det kan jag inte säga så mycket om. Mer än att jag ser fram emot det! Inspelet om ADHD blir en personlig historia om att ha en diagnos, om att skapa det liv man vill ha, och om att nyttja det någon ser som svagheter så att det blir styrkor i arbetslivet. Kort sagt göra det omöjliga möjligt.

Härskartekniker

Som avrundning på dagen kommer vi att få ett sjunde och sista inspel, av nätverkets egen Camilla Ländin. Hennes bok Härskartekniker – Identifiera, hantera och förebygga har just kommit från tryckeriet, och på Arbetslivets Dag bjuder hon oss på några guldkorn från den.

Early Bird en dag till!

Spännande på Arbetslivets Dag 2014

Är du nu på gång att anmäla dig – missa för sjutton inte att imorgon är sista dagen för Early Bird. Sedan höjs priset från 995 kr till ordinarie 1 295 kr.

Är du medlem i Nätverk Arbetslivet har du 100 kr i rabatt.

Som student (som visar leg vid registreringen) betalar du 295 kr, antalet studentplatser är begränsat.

Maria Kullberg
Följ mig
Senaste inläggen av Maria Kullberg (se alla)