Bemöter du på 100%

Facebook, Instagram, Tumblr, sms, mms, Twitter, mail, messenger, Qruiser, Etsy, Ebay, DN, Aftonbladet och bloggar. Ni vet att listan kan fortsätta länge, och då har vi bara berört några av internets många frestelser. Sen lägger vi till vad som händer på TV, i världen i övrigt, på jobbet, med barn eller partner så har vi massor av saker som sker inom oss hela tiden. Att försöka slappna av idag känns svårare och svårare.

Häromdagen försökte jag verkligen varva ner, mitt mantra var under en period ”jag har inget som behöver göras och även om det var så kan jag inget göra just nu och jag vill inte vara någon annanstans än här”. Med det i huvudet lyckades jag under en kortare period faktiskt varva ned ordentligt. Ingenting fick mig att distraheras under den korta stunden.

Men det är inte då jag får ett jobbsamtal eller mail, det är inte då som kunder/medlemmar kontaktar mig. Utan det är ju när jag har massor av annat som surrar i hjärnan som jag är på jobbet.

 

När då någon hör av sig, var är du då? Är du redo för samtalet/mötet eller är du fortfarande kvar i inhandlingslistan eller i skämtet som din kollega precis gjorde? Hur gör du för att nå så nära 100% av mental närvaro på jobbet när du måste?

 

 

 

 

 

Andreas Brömster
Senaste inläggen av Andreas Brömster (se alla)
2 Kommentarer
 1. Eva Jansén
  Eva Jansén says:

  Kloka ord Andreas. Någon har sagt att 80 % av tiden tillbringar vi i det förflutna eller i framtiden och endast 20 % är vi här och nu. Genom att vara här och nu laddar vi batterierna, är mer fokuserade och därmed produktivare samt mindre stressade.

  • Andreas Brömster
   Andreas Brömster says:

   Tack.
   20% skulle ibland vara en lyx:-)

   Absolut, ju mindre vi stökar i det som var eller i detalj planera det som kommer desto mer skulle vi få uta av där vi är.

Kommentering är stängd.