Blogglunch med Ett Gott Arbetsliv i Stockholm

En god blogglunch med Ett Gott Arbetsliv

Igår, onsdag 25 april, bjöd vi (Ett Gott Arbetsliv) in till blogglunch i Stockholm. Det är så roligt att träffas och prata om arbetslivet ur alla möjliga perspektiv! Och att lära känna nya människor! Och att prata om det här med att blogga!

Vi började med en god lunch på Café Panorama högst upp i Kulturhuset på Sergels Torg. Maten rekommenderas varmt och kocken berättade glatt om sina rätter när han fick frågan. Han ville verkligen att kärleken i hans nedlagda arbete i köket skulle följa med ut på kundernas tallrikar. Eller vad säger ni andra som var med?

Blogglunch med Ett Gott Arbetsliv, Stockholm 25 april 2012

Blogglunch med Ett Gott Arbetsliv, Stockholm 25 april 2012

Elva runt bordet

Vi presenterade oss för varandra och berättade vad vi arbetar med. Det var en blandning av egna företagare och anställda, trogna bloggare och gästbloggare och även läsare. Alla med ett intresse för hur vårt arbetsliv ser ut.

Hur kan vi skriva bra blogginlägg?

Vi pratade om vad vi själva gillar när vi läser bloggar. Vad gör egentligen att man fastnar för ett visst inlägg?

Punkter som kom upp var en överskådlig text med bra styckeindelning och rubriker som gör att man kan skumläsa först och bilda sig en snabb uppfattning.

Inlägget kan gärna variera i längd – ibland är det tillräckligt med en kort reflektion eller ett tips, ibland är det skönt att få fördjupa sig i en specifik fråga. Dock var vi överens om att det fanns en gräns när det blev för mycket så att det var svårt att få överblick över texten.

Bilder uppskattas, och även en kort inledning/introduktion till inlägget så att man snabbt förstår vad det kommer att handla om.

Hur få kommentarer?

För att man ska få lust att kommentera krävs att ämnet engagerar, kanske så att man verkligen gillar inlägget och vill berätta det, eller att man blir provocerad och vill argumentera.  Ett plus är om inlägget knyter an till något som känns relevant för en själv, t ex genom att ämnet ligger inom ens eget fält eller att det varit på tapeten på annat håll nyligen. Det diskuteras och kommenteras ofta kring våra inlägg på olika håll. Vanligast är på twitter och facebook i samband med att vi alla delar med oss av länkar till bloggens inlägg.

Hjälpa sökmotorerna

Undertecknad delade även med sig av några enkla knep för att hjälpa sökmotorerna att hitta våra inlägg, men blev ett annat blogginlägg med de tipsen. I samlingen av Ny(fiken)heter på kullbergutveckling.se10 enkla sökmotortips för din blogg för att vara exakt.

ILisa Moraeus och Maria Kullberg, blogglunch med Ett Gott Arbetsliv

Lisa Moraeus och Maria Kullberg

 

 

Varmt tack för en givande lunch!

Det här gör vi om!

Maria Kullberg
KullbergUtveckling

Maria Kullberg
Följ mig
Senaste inläggen av Maria Kullberg (se alla)
2 Kommentarer

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] och under våren har vi haft två stycken – en i Malmö och en i Stockholm. Läs gärna en rapport från Stockholm på gottarbetsliv.se! Väldigt roligt att träffas personligen när man läst varandras […]

Kommentering är stängd.