Härarbete i vackra Sofia

Hur ser en perfekt dag ut, om du får designa den helt och hållet som du vill?

Den frågan var utgångspunkten när Natalie Sisson pratade om sitt liv som digital nomad på konferensen DI Live i Stockholm. Natalie Sisson lever verkligen sin dröm, hon reser världen runt, jobbar där hon är och har ingen fast punkt som hon kallar hemma.

Det är allt fler som anammar den livsstilen, helt eller delvis. Teo Härén pratar om ”härarbete”, det vill säga att kunna jobba där du råkar befinna dig just nu och inte varje dag behöva vara på ett kontor. Anna Åberg och de övriga arrangörerna bakom konferensen DI Live, är andra exempel på människor som väljer att leva sina liv mer eller mindre på resande fot.

Att leva på det här sättet fungerar för den som säljer någon form av tjänster eller produkter som kan levereras digitalt, till exempel via en webbshop, Skype eller e-post. Det gäller fler yrkesgrupper än vi kanske tänker på.

20140527-124204-45724795.jpg

Själv trivs jag väldigt bra med mitt liv i villan i Växjö. Jag kan inte tänka mig att leva utan en fast plats att återkomma till och jag vill inte resa hela tiden.

Men just idag sitter jag på en sval balkong i vackra och spännande Sofia, Bulgarien. Under några dagar kombinerar jag jobb, vila och turistande. Det känns alldeles perfekt. Idag lägger jag några timmar på att besvara mail och blogga, sedan tänker jag hoppa på en guidad promenad till några olika restauranger i staden, inklusive smakbitar och information om lokala maträtter.

Hur vill du att din vardag ska se ut, om du fick välja? Vilka steg kan du ta för att skapa fler dagar i ditt liv som är i närheten av din dröm?

Lisa Moraeus
Senaste inläggen av Lisa Moraeus (se alla)