Mitt liv, del 2. ”Lilla A” och stolta jag!

För er som väntat på del 2, VASSEGO!!!

…nu fungerade det bättre och de äldre barnen hade börjat skolan så det är lugnt på ”lekis” nu. Det finns ett litet avskilt kök där vi barn kunde koka spagetti ibland och mumsa på. Fint minne! En eftermiddag när det var stängt gick jag till lekis och klättrade upp på taket av ett av trähusen på lekplatsen, mamma kallar och jag sätter mig på rumpan och åker kana ner för taket… AJ!!! Jag minns hur ont det gjorde när spågorna gick genom huden. ”Lilla jag” vågade inte berätta om händelsen hemma. Rumpan inflammerade och jag hade jätte ont. Kanske ville jag inte vara till besvär och försökte ofta jag att inte ta plats.

Jag lärde mig tidigt att skydda och försvara de minde och svaga. Framförallt skyddade jag min lilla syster. Hon kom till världen när jag var 6 år. Jag var så stolt över att få vara hennes stora syster men känslan ändrade form till oro för det lilla livet. Hemma drack pappa mer och mer,, nätterna blev otryggare och jag minns speciellt en natt!!

Min mamma ropar att jag måste ta hand om syrran. Mamma behöver ringa kvinnojouren eftersom pappa är full och våldsam. Jag minns att jag sitter och tittar på den lilla bebisen (hon ligger på rygg i mamma och pappas säng) och mina tårar rinner. Hon är bara några månader gammal och just i denna sekund lovar jag att inget ont ska få hända henne. Hon ska skyddas till varje pris! Jag är inte längre viktig utan jag som 6-åring vill att bebisen inte ska höra och se vad som händer. Mina små händer kupar jag över hennes mini-öron för att hon inte ska höra bråket. Jag säger ”förlåt” till henne och ber om ursäkt att just hon skulle födas i denna familj.

Min första skoldag minns jag väl. Mamma följde mig till skolan och ”lilla A” ligger i den bruna manchestervagnen med röd klädsel. Jag kändes mig så stor där vi gick på vägen till skolan. Många av mina klasskamrater kände jag sedan innan eftersom vi gick på ”lekis” ihop. Lite nervöst var de allt. En av tjejerna i klassen kissade på sig så de rann från stolen ner på golvet.  En ny del av mitt har börjat och lögnerna tar plats.

Fortsättning följer om 3 veckor.. ses vi då?

*gäspar*( kl 23.31)

3 Kommentarer

Kommentering är stängd.