The only way to do great work, is to love what you do

Steve Jobs 1955-2011

Steve Jobs 1955-2011 (bild på apple.com idag)

Steve Jobs 

Mannen som gjorde våra datorer användarvänliga och innehållet i dem estetiskt tilltalande, mannen som har byggt upp några av våra mest nyskapande företag i världen (apple och Pixar). Han har gått ur tiden, men finns kvar på många sätt.

Ett av de minnen som sprids över internet idag är en film från 2005 då han håller ett tal till studenter. Han berättar tre historier från sitt liv och arbetsliv, och det är verkligen värt att lyssna på. Han delar med sig av många klokheter och visdom. Videon är mycket sevärd.

 

Han berättar hur han inte gick färdigt på college och istället lärde sig kalligrafi. Det var då hans kunskap om teckensnitt grundlades och utan det hade vi kanske inte haft alla dessa teckensnitt att välja på i våra datorer.

Han berättar hur han fick sparken från sitt eget företag när han var 30 år. Hur insikten att han fortfarande älskade det han höll på med fick honom att vända det till något positivt och startade nya företag. – The only way to do great work, is to love what you do.

Han pratar hur hans cancerdiagnos fick honom att fatta bättre beslut när han klarare än tidigare såg vad som var viktigt. När döden inte längre var en intellektuell vetskap…

Hans råd till studenterna är – Stay hungry, stay foolish.

 

 

Länk till videon på YouTube

Maria Kullberg
Följ mig
Senaste inläggen av Maria Kullberg (se alla)