Presentationsångest

Har du tänkt på i hur många sammanhang du förväntas presentera dig? Jag menar alltså inte privat, utan i din professionella roll? Ofta får du kanske 30 sekunder eller 1 minut på dig att ge en kort och kärnfull presentation av dig själv och vad du gör och dessutom säga något som gör att alla kommer ihåg dig efteråt! Problemet är väl att många runt omkring dig är så upptagna med att fundera ut vad de själva ska säga så de lyssnar inte över huvud taget och då spelar det ju ingen roll vad du säger, eller hur du säger det…

Vi diskuterade det här fenomenet på kontoret för någon vecka sedan, eftersom vi alla ställs inför den här situationen ganska ofta, och med varierande framgång lyckas med vår presentation. Men vad finns det för alternativ då? Olika typer av presentationslekar kom upp till diskussion, varianter med att intervjua och presentera någon annan, att bara få säga 5 ord för att beskriva sig själv mm mm.

Vad tycker du? Får du panikångest och klaustrofobi när din 30-sekundare närmar sig eller gillar du kanske den formen bäst? Om man ska ha ett alternativ till den, vad föredrar du då? Vi kanske kan lägga upp våra bästa tips här i bloggen så vi får lite variation framöver!

Camilla Ländin
Senaste inläggen av Camilla Ländin (se alla)
2 Kommentarer
  1. Gunilla Larsén
    Gunilla Larsén says:

    Ja, jag känner också igen mig i de här mer eller mindre påtvingade minutpresentationerna. Personligen känner jag mer eller mindre obehag beroende på dagsform och tid på dygnet. Det är ju nödvändigt ibland att ta en presentationsrunda. Det jag vänder mig emot är att det ibland framställs som det enda sättet att få en eventuell kund eller samarbetsparner ” på kroken”. Typ du har en minut att få till en pitch om din affärsidé sen tappar man totalt intresset för både dig och ditt företag. Intervjua varandra har jag provat i vissa sammanhang och det ger mer men är ju lite tidskrävande. Å andra sidan måste kanske vissa saker ibland få lov att ta lite tid för att man ska bli effektiv på sikt.

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Camilla Ländin, Ett gott arbetsliv. Ett gott arbetsliv said: Bloggat:: Presentationsångest http://gottarbetsliv.se/2011/02/14/presentationsangest/ […]

Kommentering är stängd.