Årets viktigaste dag!

Sommaren börjar övergå i sensommar och hösten väntar med ytterligare regn, kyla och blåst. Frågan man måste ställa sig inför sin egen höst är, hur mår jag?  Är hösten som ligger framför en tid fylld av härlig skörd och njutning av att livstempot sänks något och de privata måstena minskar. Känner du tacksamhet att åter få leva i dagens och veckans rutiner både hemma och på jobbet? Vackra färger både i det inre och yttre livet och en luft som är härligt syresatt och frisk att andas fyller dig, eller är tiden som ligger framför en tid som innehåller kyla, blåst och mörka moln i livet?

Om man haft en sommar med semester och avkoppling och man har ett arbete att återvända till i augusti så är den 15 augusti årets viktigaste avstämning i livet. Förhoppningsvis har kroppen fyllts av vila och nya intryck, härliga upplevelser och möten och kroppen har fått en härligt brun nyans. Den känsla som bor i kroppen i mitten av augusti efter någon veckas arbete efter semestern tror jag att man skall ta på allvar. Känns det bra att gå till jobbet igen, även om man skulle kunna tänka sig att vara ledig några veckor till, så skall man med glädje ta den känslan på allvar. Går tankarna istället till arbetsuppgifterna som väntar med vånda och hösten känns som en börda som man måste ta sig igen, då skall man försöka göra något åt sin livssituation.

Självklart kan man inte generalisera och tänka sig att allas livssituation befinner sig i samma fas och det finns en massa olika händelser i livet som påverkar vilken sinnestämning vi befinner oss i. Det handlar om glädjeämnen eller förluster vi känner väl och kan sätta ord på och förstår att de formar livet just nu. Alla som stämmer in på denna beskrivning skall nog släppa reflektionerna kopplade till mitten av augusti och leva vidare med den situation man befinner sig i.

Alla vi andra tycker jag skall ta 15 augusti på allvar. Är livet gott att leva och hösten erbjuder nya möjligheter att få uttrycka sin vilja i tanke och handling i sina arbetsuppgifter då skall man med glädje njuta av en ny arbetsperiod. Är mitten av augusti istället en känsla av att jag inte mår bra, det är inte roligt att gå till jobbet, jag borde nog göra något annat. Ta denna känslan på allvar och börja tankeprocessen som leder till den framtid där du åter får kontakt med källorna av liv och den inspirerande vilja som finns inom dig.

 

Anders Ljungström

Anders Ljungström
Senaste inläggen av Anders Ljungström (se alla)