Att glädjas eller inte glädjas?

Nu är det den tiden på året där alla blogginlägg handlar om att se framåt, bakåt och och sidan. Så vem är jag att bryta mot denna tradition?
Mitt första inlägg för hösten handlande om att delad glädje är dubbelglädje, och hur sann är inte det! Att dela glädjen vare sig det är min eller någon annans från börjar spelar oftast ingen roll för mig, jag blir genuint glad för någon när dennes dröm blir sann eller när ett delmål närmare drömmen kan kryssas över.
Att kunna landa en praktikplats, ett nytt jobb; visst är det en härlig känsla när många delar din glädje?
Så vem har du glatt dig med i höst? Vilka vill du glädjas med i vår?
Men även en viktig reflektion att göra är när du inte gladdes med din vän/kollega? Vad var det som höll dig tillbaka? Att nätverka handlar om att ge, ge, ge för att sen få tillbaka. Ibland går det fortare, ibland tar det längre tid, men min erfarenhet är att ju mer jag ger av mig och mitt kontaktnät/kunskap/tid, desto mer får jag tillbaka.
Och det har aldrig hjälpt att vara missunnsam till vad kollegan/vännen uppnått, för du kan inte veta hur mycket de har gett för att få.
Så, så här dagarna innan ett nytt år; vem vill jag glädjas åt med nästa år? Och vad är det som håller mig tillbaka när jag inte delar andras glädje, fastän jag vet att det är deras drömkund som blir sann.
För egen del nätverkar jag för att få vara med och dela så mångas glädje som möjligt!Ha en riktigt god jul och gott slut!

Jag ser fram emot att nätverka med er 2012!Ida Hedberg
Återkoppla.nu

Ida Hedberg
Senaste inläggen av Ida Hedberg (se alla)