Inventera ditt CV!

Idag är det 13 augusti och sakteligen börjar Sverige vakna efter efter semester och sommarlov och med förväntan på vad hösten har att erbjuda.  Hur var det på jobbet innan jag gick på semester? Har jag bytt jobb eller bransch, och vad tar jag med mig från min förra arbetsplats som var bra/mindre bra och hur ska dessa erfarenheter hjälpa mig på mitt nya jobb? Eller går jag tillbaka till mitt jobb där jag trivs och hur och vad ska jag fortsätta med för att trivas? Eller har jag inte ett jobb att gå tillbaka till utan ska ut och visa upp mig för presumtiva arbetsgivare? Oavsett på vilken position jag befinner mig på så är det alltid bra att gå igenom ens CV och kolla igenom ens kompetenser och erfarenhet och hur dessa två hjälper mig i min karriär.

Styrkor och min historia
Vilka styrkor i mitt CV hjälper mig, och hur berättar jag den historia som ingår i mitt CV. Varför har jag hamnat där jag hamnade på arbetsmarknaden? För om inte du vet varför du är där du är, så är risken stor att andra hittar på din historia åt dig och den stämmer sällan med hur du själv tänker om den.

Karriärsmål
Så vad göra? Med jämna mellanrum gå igenom ditt CV, vad och hur du levererat på jobbet och vad du vill med din kompetens. Berätta sen för ditt nätverk om dina karriärsmål så att ditt CV inte ligger i skrivbordslådan, för där gör det ingen nytta. Var i karriären vill du befinna dig när du tar julledigt?

Ha en härligt nätverkande vecka!

Ida Hedberg

återkoppla.nu

Ida Hedberg
Senaste inläggen av Ida Hedberg (se alla)