Vänta barn är inte en semester!

Jag är van att köra rakt fram och att vara lika snabb i tanken som jag är när jag går. Jag är van att kroppen följer mig och det jag vill göra, och kroppen lyder det min hjärna skickar ut och bestämmer. Men nu säger min kropp ifrån; “Nej nu räcker det! Nu lyssnar du på mig! Nu gör du som jag säger! Ta små små myrsteg när du går, ta aldrig mer trapporna när det finns hiss, lyft inte, bär inte,  töm inte diskmaskinen. Sätt på dig ett bälte som spänner ihop bäckenet för nu faller kroppen samman och spätteklubben har konstant möte i ryggen. (“Jo, säger kroppen, jag är övertygad om att det går att sära på överkropp och rygg om vi bara spättar lite till”) Sluta sitt på mjuka underlag! Fram med hårdaste stolen. Nu är det sluta att inte lyssna på mig” – säger kroppen. Så jag gör som kroppen säger och stänger ner jobbdatorn och vaggar hem.
Ändrat fokus
Nu är jag i en fas i livet, en omtumlande och reflekterande fas där jag ska gå från arbetsliv till barnaliv och där mitt fokus flyttas från mina arbetsuppgifter och karriär till att handla om en liten människas väl och ve. Att varva ner och få se fram emot att välkomna en familjemedlem. Samtidigt som jag vill så mycket i mitt jobb och har så mycket jag vill göra. Men den finns kvar; karriären alltså. Jag är inte oersättlig även om jag nästan tror det när jag är mitt uppe i mitt arbete och känner flowet som är på topp för tillfället.

Det goda arbetslivet och det goda familjelivet går hand i hand.

Det som inte finns kvar är småbarnsåren och där mitt fokus det kommande året är det barn som väntar på att få möta sin familj. För jag kommer tillbaka. Men nya krafter och tag och ser fram emot att få ta tag i min karriär igen om ett år. För det goda arbetslivet handlar i lika hög grad om det goda familjelivet. Genom ett roligt och stimulerade arbete är jag en glad mamma när jag kommer hem och har då också förmågan att stänga av jobbet och fokusera på min familj. Så nu pausar jag arbetslivet och fokuserar mina krafter på familjelivet och på att lyssna på min kropp. För kroppen säger så tydligt det bara går; du väntar barn och det är inte en semester, så lyssna på mig!
Tack alla läsare!
Så tack alla som har läst mina blogginlägg på Gottarbetsliv och alla ni som gjort mitt sista år till ett toppenår. Jag återkommer hösten 2013 till arbetsmarknaden och då ska vi prata jobb, karriär och varför alla borde blogga!

Ha ett härligt nätverkande år.
Ida Hedberg

Återkoppla.nu

Ida Hedberg
Senaste inläggen av Ida Hedberg (se alla)
1 svara

Kommentering är stängd.