Boktips! Antingen så känns det rätt eller så tjänstefel

Antingen så känns det rätt eller så tjänstefel

Antingen så känns det rätt eller så tjänstefel av Anna Källdén

Antingen så känns det rätt eller så tjänstefel
Facebook är helt fantastisk för någon som jag, som gillar att möta nya människor och stöta på nya tankar och idéer som utmanar mig och får mig att tänka till. För ett par veckor sedan stötte jag på en ny bok som jag gärna rekommenderar, en i mina ögon ganska unik bok. Författaren är glad för att leka med ord, så som titeln antyder, och hon kallar sig själv för ordläkare. Boken innehåller många ordlekar liknande titeln och en kort betraktelse kring varje. Den kan med fördel användas som ett reflektionsunderlag för den som vill fundera över sitt arbetsliv och sin arbetsplats med en humoristisk touch.

Smakprov:

Förutfattade meningar verkar vara meningar som någon fattat förut men som inte längre har någon mening.

Jag trodde länge att jag inte hade några förutfattade meningar. Nu har jag valt att ge meningen med att vara förutfattad en ny betydelse. Allt som vi baserar vår kunskap på kan utvecklas så fort vi får ny kunskap i ämnet. Detta innebär då att en förutfattad mening beskriver vad man fattat förut. Därför borde det finnas något som heter nufattade, nyssfattade eller efterfattade meningar.

Antingen så känns det rätt eller så tjänstefel
– Meningsfulla meningar om arbetslivets mening
av Anna Källdén, naturligt-vis.com

 

Maria Kullberg
KullbergUtveckling

Maria Kullberg
Följ mig
Senaste inläggen av Maria Kullberg (se alla)
3 Kommentarer
  1. Maria Kullberg
    Maria Kullberg says:

    26 maj 2011 äger Nätverk Arbetslivets årliga mingeltillställning i Malmö rum, och då gästas vi av just Anna Källdén som håller en Ordbävning för oss. Det ser jag enormt mycket fram emot! :)

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Antingen så känns det rätt eller så tjänstefel av Anna […]

  2. […] This post was mentioned on Twitter by Anna Källdén, Ett gott arbetsliv. Ett gott arbetsliv said: Antingen så känns det rätt eller så tjänstefel – Ett gott #arbetsliv http://t.co/E9FEH9h via @gottarbetsliv #boktips […]

Kommentering är stängd.