Facklig nytta i januarikylan

Januari. Första riktiga arbetsveckan efter julhelgerna är snart avklarad. Året känns nytt och lite krispigt sådär. Ljuset tittar fram mer och mer och vi börjar så smått (eller är det bara jag?) drömma om varmare tider. Januari är utvärderingens tid och kanske tänker du extra mycket på din jobbsituation just nu? Har du välkomnat det nya arbetsåret med glädje och tillförsikt eller med gruvensamma tankar på om det verkligen är så här du vill ha din tillvaro?

Att stanna upp och fundera över sin arbetslivssituation är jag övertygad om är nyttigt. Oavsett oavsett om det leder till någon förändring eller om du kommer fram till att du helt enkelt har det ganska bra där du är.

Har man fastnat i sina tankegångar är en bra idé att ta hjälp att reda ut det där med vad som egentligen är viktigt för mig och hur viktigt det egentligen är. Det finns många vägar för detta. En väg är fackföreningen SKTF som velat ändra på det faktum att få medlemmar använder sig av facket förutom i löneförhandlingar. För att fler medlemmar ska få ytterligare nytta av sitt medlemskap gjorde de för en tid sedan en satsning på karriärsrådgivning. I karriärsrådgivningen erbjuds självskattningstester, samtal med karriärscoach, Cv-granskning och intervjuträning. Du kan ta del av tjänsterna gratis om du är SKTF-medlem, tillhör du en annan fackförening kolla upp med din förening vad de kan erbjuda dig.

Smakprov på SKTF:s karriärstest, är du beredd att byta jobb?

Linnea Gideonsson
Senaste inläggen av Linnea Gideonsson (se alla)
3 Kommentarer

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Maria Kullberg, Ett gott arbetsliv. Ett gott arbetsliv said: Bloggat:: Facklig nytta i januarikylan http://gottarbetsliv.se/2011/01/13/facklig-nytta-i-januarikylan/ […]

Kommentering är stängd.