Fördel: kvinna!

Den 8 mars igår och Internationella Kvinnodagen, så jag tillägnar detta inlägg till inspiratören och entreprenören Nina Wahlin, engagerad i kvinnors lika rättigheter bland annat i arbetslivet. #amazingwoman 

 

KvinnaFörst och främst. Du är kvinna. Inte en andrahands individ, inget freak. Du är kvinna. Att vara kvinna har många fördelar. Kvinnor gör affärer på ett annat sätt än män, men inte nödvändigtvis på ett sämre sätt. Här är några exempel på fördelar när det gäller kvinnor och affärer:

  • Visste du att 53% av de kvinnliga cheferna använder sin intuition eller den högra hjärnhalvan? Detta betyder att de är analytiska och kan använda informationen metodiskt. Vi kvinnor finner möjligheter med och lösningar för det mesta.
  • Kvinnor använder hela hjärnan när de fattar beslut. De har alltså jämt fördelad aktivitet mellan höger och vänster hjärnhalva. Detta betyder att vi är kreativa och analytiska, vilket är en fördel om man exempelvis vill satsa på karriären.
  • Kvinnor överväger för- och nackdelar längre och mer ingående än vad män gör. Först därefter fattar vi ett beslut. Vi tar gärna emot råd och information på vägen. Fördelen är en god relation mellan kollegor och att man kan dela på kunskap och erfarenheter.
  • Kvinnliga företagare beskriver sin verksamhet som en familj och ser sina affärsrelationer som ett nätverk. Förhållandet chef/anställd läggs ofta på ett mer personligt plan. Medarbetare blir förvisso mycket lojala och effektiva.
  • Kvinnor är duktiga ”multitaskare”. Oavsett vi är företagare eller anställda, så har vi lätt att anpassa oss och är mer flexibla. Kvinnor passar därför utmärkt i dagens slimmade organisationer där man sitter på flera stolar samtidigt.
  • Kvinnliga entreprenörer känner sig framgångsrika när de kan bygga lukrativa affärsrelationer med kunder och kollegor, när de har kontroll över sina egna liv och när de arbetar med något meningsfullt.

Lyssna: Woman – John Lennon
http://youtu.be/PaLfDnShEn0

 

Jeanette Gardner 

Jeanette Gardner
Senaste inläggen av Jeanette Gardner (se alla)