Idag är ingen bra dag!

God morgon alla människor i vårt avlånga land!

Jag vaknade med en dov känsla av oro och…sorg!

Det är ingen bra dag att skriva ett blogginlägg om arbetslivets frågor. Mest för att jag inte vet hur det ska  bli. I går röstade svenska folket. Jag ska inte sticka under stol med att jag är mycket ledsen över resultatet.
Sverige har fått en ny regering. Det är det ingen tvivel om. Och det är som det brukar vara i val, ur den aspekten intet nytt under solen och något man får räkna med.
Det som däremot bekymrar mig är 1. Det blev en minoritetsregering. 2. 13% av Sveriges befolkning röstade på ett parti med rötter i något vi alla borde vara rädda för. Samma parti är ett enfrågeparti och den frågan drivits hårt och har fått allt för stort utrymme i valdebatten. Skrämmande. 3. Valets tredje största parti kan nu komma att få en vågmästarroll. 4. Hur kommer det att se ut framöver avseende vår inställning till att ta emot människor som flyr för sina liv och hur kommer mångfalden att kunna bevaras. Det känns olyckligt och svårt att överkomma.

Idag är ingen bra dag! Och jag har svårt att hitta motivation för att skriva om arbetslivet.

Jag säger som min dotter: Ni som inte tycker att politik är viktigt. Jag ber er, tänk om!

Cecilia Sahlström
Senaste inläggen av Cecilia Sahlström (se alla)