Sälj inte din själ, det handlar om ditt liv.

Världen är full att fantastiska affärskvinnor! Starka kvinnor som sätter sina avtryck i affärsvärlden…

Carly Fiorina är en sådan fantastisk kvinna. Som en av USA:s mäktigaste affärskvinnor ledde Fiorina IT-koncernen Hewlett-Packard under flera år med stor framgång. Hon satt också i styrelsen under fem år men helt plöstligt fick hon oväntat sparken av sin styrelse.

Några sa: ”På grund av hennes kreativa och visionära ledarstil”.
Andra sa: ”Hon var trogen sina starka värderingar”.

Fiorina har fått en rad utmärkelser under sina år som ledare och hon har en rättfram ledarstil som baserar sig på några tydliga principer. Jag tycker att den första är en princip som kan gälla alla, oavsett du är chef eller medarbetare.

1. I företagsvärlden är integritet inte liktydigt med att vara ärlig. Det är värre att inte ta ställning alls. Det värsta du kan göra är att hålla tyst om du i ett möte där beslut tas som du inte kan stå för. Sälj inte din själ, det handlar om ditt liv.
2. Vill du skapa engagemang och få medarbetarna och dra åt samma håll så skadu låta dem vara med och bestämma riktningen som företaget sak ta. 
3. Tomma löften skapar inte trovärdighet för dig eller ditt ledarskap.
4. Leda genom att sjäv göra. Vill du att personalen ska brinna, så måste du brinna själv. Vill du att medarbetarna ska vara ärliga i sin kommunikation med dig, så måste du vara ärlig i dina samtal me dem. Och så vidare … 
5. Kommunicera kontinuerligt med alla i företaget. Detta har sagts förut, men varför klagar då de flesta över att cheferna inte kan kommunicera?
6. Var anträffbar. Se till att dina anställda kan nå dig, prata med dig, fråga om saker.

Här kan du lyssna på ett anförande där Carly Fiorina pratar om framgångsrikt ledarskap (1tim 11 min)  >> http://ecorner.stanford.edu/authorMaterialInfo.html?mid=1679

Jeanette Gardner

Jeanette Gardner
Senaste inläggen av Jeanette Gardner (se alla)
1 svara
  1. Maria Kullberg
    Maria Kullberg says:

    Så aktuellt det där känns i dessa dagar när det skrivs och pratas mycket om den politiska bakgrunden till dagens sjukförsäkring, där en politiker som ville ha ändringar kördes över…

Kommentering är stängd.