Ta tillbaka kontrollen, det är du som bestämmer över ditt liv!

En kreativ väninna med teaterdrömmar arbetade sedan länge med marknadsföring på en bank. Hon trivdes egentligen inte särskilt bra, men jobbet var tryggt. När hon bytte jobb och blev hon marknadschef för en av Stockholms teatrar. Idag gör hon det som hon är duktig på, men i en kreativ miljö som tilltalar henne bättre. Och hon är mycket gladare… Hennes dröm blev möjlig för henne, den kan bli möjlig även för dig!

Ofta vågar vi helt enkelt inte ta oss igenom en förändring, varken när det gäller att ändra på våra liv eller på vår karriär. Vi sitter kvar på ett trist jobb, fantiserar om ett drömjobb, om att få pyssla med någonting helt annat än det som vi gör varje dag.
Men om vi skulle ta tag i saken, lägg upp en plan och sätta upp realistiska mål på vägen!
Vad är det som du vill göra? Kanske är det samma jobb som du har idag, men inom en annan bransch? Ibland behöver förändringen faktiskt inte vara så drastisk som du tror.
Om du står inför faktum och vill ändra på din livssituation eller ditt jobb, bör du ha insikt om hur just du växer och utvecklas som person.
Att skapa en positiv bild av sig själv i en svår situation kan vara en räddare i nöden.
När man stöter på motstånd och problem är det vanligt att säga: ”Varför händer detta mig!?” Men vänd på frågan istället! 
 
* Vad kan jag lära mig av det här?
Det är bättre att ha lärt sig något av situationen än att tycka synd om sig själv, för då sitter man fast i problemet. Lär du dig något så utvecklas du.
* Vad kan jag göra idag för att utvecklas?
Även de små stegen vi tar varje dag påverkar våra liv. Försök att finna åtminstone en sak varje dag där du känner att du utvecklas, i jobbet eller i livet.
* Vad ska jag sluta upp med att göra från och med idag?
Se till att enbart just idag finna en dålig rutin eller vana som du vill sluta med. En självförgörande rutin som du gör regelbundet, men som du hatar att göra. Det klarar du fint om du är medveten om vad det är du gör som du vill sluta med.
* Vad är jag tacksam för idag?
Tacksamhet sporrar framgång. Skaffa dig en liten bok där du dagligen skriver ner tre saker som du är tacksam för. Att vara tacksam för det du har och inte fokusera på det du inte har, gör ditt liv rikare och du blir mer positiv. Var har du boken? Sätt igång, det fungerar.
* Uppnår jag mina mål?
Sikta inte mot stjärnorna i en första etapp. Sätt upp delmål på vägen mot ditt slutmål. Ha som mål att klara av delmålen inom en given tid, en efter en, varje dag, vecka eller månad. Sedan är du snart där!
* Hur vill jag må idag?
Många gånger tillåter vi oss att bli påverkade av vad andra människor tycker och av olika externa faktorer. Ta tillbaka kontrollen över ditt liv! Nu! Det är du som bestämmer!

Jeanette Gardner
Senaste inläggen av Jeanette Gardner (se alla)