Vem gillar inte att öppna luckor?

December och julkalenderdags!

Ett gott arbetsliv har lagt till ett par julkalendrar här i högerkanten så att ni ska ha något att roa er med nu fram till jul. Det brukar ju inte finnas så mycket annat att göra vid den här tiden på året. Skämt åsido, visst är det ganska kul att öppna luckor och se vad som gömmer sig bakom? Givetvis är det inte vilka julkalendrar som helst som vi tipsar om här, utan de har båda anknytning till arbetslivet.

1. Arbetsmiljöverkets julkalender handlar om olika aspekter av arbetsmiljö. Bakom varje lucka finns en länk för ytterligare läsning och en klurig fråga att svara på.
2. Fackförbundet SACO har gjort en välja-yrke-kalender där du hittar ett nytt yrke varje dag. Till varje yrke kan du skicka in ett rim och vinna två biobiljetter om du är lite skicklig.

Håll till godo – båda länkarna finns här till höger tills julen är slut.

Arbetsmiljöverkets julkalender

SACOs julkalender

Tipsa gärna om fler roliga julkalendrar!

Julkalender

SVTs julkalender 2010

Årets julkalender på SVT inleddes med ett avsnitt om det äkta paret Rantanen och hur de båda tröttnat på sina arbetsvillkor. Mannen som arbetar som dammsugarförsäljare i Stockholm men mest längtar tillbaka till Östra Glesbygden. Och kvinnan som är trött på att vara allt-i-allo på en Finlandsfärja (”färjan skulle sjunka utan mig, och då skulle du väl ropa på mig och be mig simma åt dig”). Undrar just hur arbetsvillkoren på Hotell Gyllene Knorren är…

Maria Kullberg
Följ mig
Senaste inläggen av Maria Kullberg (se alla)
4 Kommentarer

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Maria Kullberg and Ett gott arbetsliv, Ett gott arbetsliv. Ett gott arbetsliv said: Bloggat:: Vem gillar inte att öppna luckor? http://gottarbetsliv.se/2010/12/03/vem-gillar-inte-att-oppna-luckor/ […]

Kommentering är stängd.