Att starta företag i musikbranschen

Är du musiker och spelar i ett band? Som musiker kan du din bransch, något som däremot kan kännas mindre lockande är pappersarbetet som musicerandet för med sig. Hur får ni betalt från de arrangörer, klubbar och festivaler som ditt band spelar på? Det finns många fördelar med att starta upp och driva ert band som företag istället för att bli anställd på varje ställe ni spelar. I vårt företag hjälper vi många musiker och band att starta upp och driva företag och i februari drar vi till Umeå och mötesplatsen Beatmeet för att prata om just detta.

Fördelar med att driva ert band som företag är bland annat:

Det är enklare att skicka en faktura än att skicka fördelningslistor med löneuppgifter till alla arrangörer. Ju framgångsrikare ditt band är, desto mer administration kommer ni undan. Spelar ni en gång per år gör det inte så stor skillnad men med femton spelningar per år sparar ni in en hel del arbete.

Ni får bättre kontroll på er ekonomi, inkomster och utgifter. Det blir lättare att hålla koll på varje medlems insats, vilket blir rättvist och ni slipper onödiga konflikter kring pengar.

Kostnaderna blir avdragsgilla, ni kan exempelvis köpa en förstärkare och göra avdrag för den i företaget.

Det ger ert band en seriös stämpel.

Linnea Gideonsson
Senaste inläggen av Linnea Gideonsson (se alla)
2 Kommentarer

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Bandbutiken, Ett gott arbetsliv. Ett gott arbetsliv said: Bloggat:: Att starta företag i musikbranschen http://gottarbetsliv.se/2011/01/27/att-starta-foretag-i-musikbranschen/ […]

Kommentering är stängd.