Din arbetsmiljö i pepparkakshusbygget?

Har du tänkt på hur din arbetsmiljö i hemmet ser ut så här i juletider? När det är dags för uppgifter såsom pepparkakshusbygge? Vi är ofta ordentliga i arbetet och ser till att följa de skyddsföreskrifter som finns i olika risksituationer. Men är vi lika benägna att göra det hemma? Nej, jag tror inte det. 

Därför känner jag att det är viktigt att sprida kunskapen om riskerna kring pepparkakshusbygget, som så många av oss ägnar oss åt så här års. Helt utan vana tror vi att vi ska kunna skapa byggnadsverk som om vi var vana konstruktörer och arkitekter. En del riskabla moment klarar vi oss ifrån genom de hjälpsamma prefabhus som finns att tillgå i de flesta matbutiker nuförtiden. Men andra återstår. De största riskfaktorerna är igenimmade glasögon, vilket kan leda till brännskador eller krockskador. Själva gräddningen är också en riskfaktor då man kan bränna sig. Likaså monteringen. Är du orolig över detta kommer du i den här skriften att hitta trygga rekommendationer för att förebygga skador.

Håll till godo, och dela gärna vidare det här inlägget så att fler kan bli upplysta och förebygga skador inför den annalkande julen.

Spiselige byggverk Pepperkakehus 2012 (pdf)

Spiselige byggverk, Byggforskserien 12.2012

Spiselige byggverk. Brug verneutstyr!

 

Arbetsmiljö i pepparkakshusbygget. Foto: Maria Kullberg

Efter ett antal sedvanliga svordomar så blev det ett pepparkakshus även hemma hos mig.

God Jul

och ett

Gott Nytt År

önskar jag just dig som läser detta!

Maria Kullberg
Följ mig
Senaste inläggen av Maria Kullberg (se alla)