Personalpolicy – ett modernt verktyg? Malmö 6 december

Personalpolicy – ett modernt verktyg?

Workshop i Malmö 6 december

En personalpolicy är ofta till för att tydliggöra vilka krav arbetsgivaren ställer på sina anställda samt vilka förväntningar det kan vara rimligt att som anställd ha på sitt arbete, sin arbetsplats och sin arbetsgivare. Ambitionen är ofta att de ska vara levande dokument, men ofta blir de mest så kallade hyllvärmare.

Personalpolicy - bild lånad från Malmö Stads hemsidaI workshopen funderar vi gemensamt över vad en personalpolicy egentligen säger. Vilket arbetsliv främjas? Hur kan de användas – av anställda, fack och arbetsgivare? Lisbeth Rydén förbereder några exempel men deltagarna är varmt välkomna att ta med sig egna.

Syftet med workshopen är att hitta olika sätt att analysera men också att använda de texter som styr våra verksamheter. En färdighet som är viktig oavsett om man skriver dem eller ”bara” omfattas av dem.

Lisbeth RydénWorkshopen leds av Lisbeth Rydén, projektledare och forskare vid Centrum för tillämpad arbetslivsforskning och utvärdering vid Malmö högskola och Kommunförbundet Skåne, med inriktning på psykosocial arbetsmiljö.

Lisbeth har själv tidigare arbetat med att skriva policies och planer, framförallt inom statlig och kommunal verksamhet.

Frukost, workshop, nätverkande! Kontakt, kompetens, perspektiv!

Plats:
Folkuniversitetet, Regementsgatan 4, Malmö

Tid:
Torsdag 6 december 2012 kl 08.30-10.30

Kostnad:
250 kr (inkl moms)
200 kr (inkl moms) för medlem i ideella föreningen Nätverk Arbetslivet
450 kr om du samtidigt vill bli medlem i föreningen (glöm inte ange dina kontaktuppgifter). Betalar du nu gäller avgiften även för 2013.

Anmälan:
http://simplesignup.se/event/15604-personalpolicy-ett-modernt-verktyg-malmoe-6-december
senast 5 december. Glöm inte ange behov av specialkost – frukostmacka ingår.

Nätverk Arbetslivet är en ideell förening som verkar för att uppmärksamma arbetslivets frågor i vardagen. Vår vision är ett gott arbetsliv! Läs mer påwww.arbetslivet.se.

Maria Kullberg
Följ mig
Senaste inläggen av Maria Kullberg (se alla)