Dags för en Kristianstadsvision

Så var det dags igen. Tillsammans med min sambo Thomas Lissing och utrustad med färgpennor, stora ritpapper och postitlappar tar jag tåget en liten bit och tar in på hotell några nätter för att drömma om 2016. Det är en tradition som vi båda värnar, det är så skönt att ta några dagar och hjälpa varandra att skapa mål och strategier för året. 

Vi är båda egenföretagare och det är ibland svårt att visionera ensam. Roligare och enklare att tänka ihop. Kan varmt rekommendera det, oavsett om du är företagare eller ej och oavsett om du låter brorsan, kompisen, kollegan eller din mamma vara bollplank. Inte är det nödvändigt att ta in på hotell heller, ofta räcker det med en dag vid köksbordet.

För oss har det blivit en trevlig utflykt och en tydlig markering om en ny chans att återknyta till vad det är företagandet handlar om, för var och en av oss. Vad är det som gör att vi är egenföretagare nu igen? Vad är det vi vill uppnå? Och vilka steg är det dags att ta mot den visionen, just i år?

Vi lär också känna varandras drömmar på det här sättet. Jag tror att det är mycket bra för förhållandet på sikt.

Förra året gjorde vi en lite längre resa. Vi la våra visionsdagar i Paris och passade på att ta några ytterligare dagars semester när vi hade visionerat klart. (Dessutom förlovade vi oss, alldeles intill Eifeltornet, men det är en annan historia.)

I år är det Kristianstad som gäller. Varför då? Tja, varför inte? Kristianstadsvisionen låter väl minst lika bra som Parisvisionen? 

Jag tar med mig mina planer på en egen podd (om att göra skillnad och samtidigt leva ett gott liv), boken jag håller på att skriva (om att hitta och följa sin röda tråd som företagare) och lanseringsplanerna för andra upplagan av  Brinna! Att göra skillnad som ledare i en ideell organisation som kommer ut på nytt förlag i februari. Dessutom alla fantastiska organistioner som ajg har haft förmånen att föreläsa för och utbilda de senaste åren och som jag ser fram emot att fortsätta serva. Och alla nya, ännu okända kunder.

Vad kommer att hända i ditt arbetsliv under 2016? Hur mycket vill du styra och hur mycket vill du följa med och se vad som händer? Oavsett hur (om) du planerar och ritar strategier så önskar jag dig ett riktigt bra år! Må du komma till din rätt och göra skillnad, på ditt sätt. Och ha roligt under tiden. 

Lisa Moraeus
Senaste inläggen av Lisa Moraeus (se alla)