Ett nätverk som passar just dig

En dag i våras pratade jag med min goda vän och kollega Marie Klint på Boost Coaching i Malmö. Vi pratade bland annat om nätverk. Vi är båda med i flera olika nätverk (till exempel utmärkta Nätverket Arbetslivet) och får mycket ut av det. Men vi saknade något.

Vi längtade efter närhet, efter samtal mellan några få människor som har det gemensamt att de lever sin dröm. Mingel och galor kan vara fantastiska nätverkstillfällen och bidra till både affärer och inspiration. Det vi sökte var något annat.

Vi behövde inte fler arenor att sälja våra tjänster på, eller att söka samarbeten med andra företagare. Vi ville bara sitta kring ett bord med varsin kopp te och prata om våra drömmar, utmaningar och segrar, med andra passionsdrivna egenföretagare.

Dessutom hade jag just flyttat till Växjö från Stockholm och behövde väcka liv i mitt nätverk i södra Sverige på olika sätt.

Så vi bjöd in några få vänner till en första träff i början av sommaren. Häromdagen hade vårt lilla nätverk sitt tredje möte. Det fungerar precis som vi hade hoppats.

Vi har hittat en form som vi tycker fungerar bra. Efter en inledande runda där alla får berätta vad som rör sig i deras liv just nu så får två personer möjlighet att använda oss andra som bollplank i valfri fråga. En av oss i nätverket ska skriva en bok och behövde tips och råd kring upplägg och vägen till ett passande förlag. En annan hade blivit inbjuden att delta i ett panelsamtal och behövde pröva sina vingar genom att svara på frågor som vi ställde.

Vi är alldeles lagom många i nätverket. Tills vidare bjuder vi inte in fler, utan håller oss till vår lilla grupp.

Det är mycket värt att då och då få landa i ett sammanhang bland likasinnade, att få pröva sina tankar och få stöd och råd, eller bara pepp och uppmuntran om det är vad som behövs. För mig har det blivit särskilt viktigt sedan jag startade eget.

Vilket sammanhang saknar du i din vardag? Hur kan du skapa det? Kanske är det någon där ute som vill precis det samma som du.

Lisa Moraeus
Senaste inläggen av Lisa Moraeus (se alla)