Företaget är bästa reklamen!

I våras skrev jag om att medarbetaren är bästa reklamen och att företag har allt att vinna på att skicka iväg dem på nätverksträffar, mingel, seminarier och konferenser. Självklart så ska de ha en tydlig bild av vad som är syftet med att bli utskickade, annars så blir det lätt att det ses som en fikapaus (en lång sådan) snarare än att medarbetaren är där som ambassadör för företaget.

Härom veckan var jag på ett företagsmingel fast de kallade tillställningen något annat. De började med att deras gäster fick gå på valfritt seminarie där deras personal presenterade deras olika kärnområden ocfh hur de hjälper kund på ett roligt och informativt sätt. Därefter var det mingel, buffé och husband. En skön kväll som började med nytta och avslutade med hemlig gäst.

Så bjud in på seminarie, dryck/mat och fest. Varför? Den kostnad som en annons i din lokala dagstidning eller branschtidning skulle kosta är mycket högre än vad ett bra företagsmingel kostar. Och utfallet blir betydligt bättre. Istället för att rikta sig mot en bred massa som inte kommer att bry sig mer om ditt företag än innan, så har du har chansen att skapa goda ambassadörer av både de som gillar företaget och dina medarbetare. Vilka ska du då bjuda? Tänk på din målgrupp. Är du i en tillväxtfas så kanske det är de som jobbar inom samma bransch som skulle kunna vara intresserade av att träffa ert företag under mer otvungna former. Eller vill du träffa dina blivande kunder så börja med att bjuda in din drömkund. På köpet får du numera den ovärderliga reklamen som de sociala medierna kan ge iform av twitter/facebook och bloggar. Du kan även på din hemsida lägga ut en livesändning från själva minglet via bambuser.

Däremot gör många företag missen med återkopplingen. Här är det omvänt än om du har fest hemma där gästen ska tacka dig för festen. Som företag är det du som några dagar efter festen tackar alla gäster för att de kom och hänvisar sen till hur ni kan ha fortsatt kontakt. För om du inte gör det så har du förlorat den investering i ditt nätverk som du precis gjorde.

Lycka till med minglet!

Ida Hedberg

Återkoppla.nu

Ida Hedberg
Senaste inläggen av Ida Hedberg (se alla)
1 svara

Kommentering är stängd.