Full fart inför julledigheten?

Är kalendern fullbokad och Att göra listan allt längre? Blir du allt mer stressad ju närmare jul du kommer? Lugn det finns sätt att överta kontrollen och varva ner innan julafton.

Studier av vår hjärna visar att har vi mer än 9 saker på gång i vårt korttidsminne, så har vi lätt för att tappa fokus och uppleva att situationen känns stressad. Skriv därför ner allt som surrar i ditt huvud på ett papper, i datorn eller telefonen. Då släpper den inre stressen och du har lättare att skapen överblick och fokusera på vad som är viktigt och behöver utföras först. Prioritera uppgifterna genom att dela upp dem i prioordning där 1 är viktigast och 4 är minst viktigt.

Skapa en känsla av att du kommer framåt genom att stryka uppgifter på listan så fort de är färdiga. Det uppmuntrar dig också att jobba vidare. Fyll på med nya uppgifter varefter de dyker upp. Glöm inte att prioritera dem!
Allt MÅSTE inte göras innan ledigheten! De punkter som hamnat i kategorin mindre viktigt kan flyttas över till ”2016-års” lista.

Dyker det upp jobbfunderingar även under ledigheten? Skriv ner dem och för över dem till ”2016-års”- listan när du är tillbaka på jobbet.

Önskar dig en riktigt god och avkopplande decembermånad!

Julstamning

Eva Jansén
Senaste inläggen av Eva Jansén (se alla)