Ibland blir man glad av en liten sak

Ibland blir man positivt överraskad av småsaker. Jag kan bli glad när någon har tänkt till lite extra i en formulering eller en text, eller valt en klurig bild för att illustrera en artikel till exempel. Du som har läst mina blogginlägg tidigare vet kanske att jag ofta reagerar negativt på uppdelningar i kön i irrelevanta sammanhang och inte riktigt ser kön som enda kriterium för att bilda nätverk eller dela ut priser. Jag tänker att det bidrar till mer polarisering än integrering och jämställdhet även om syftet ofta är vällovligt.

Därför blev jag häromdagen väldigt glad när jag såg Svenskt Näringslivs tävling för att rösta fram Årets mest företagsamma människa. Ja du läste rätt. Årets mest företagsamma människa. En tävling som  beskrivs: ”Med ”Årets mest företagsamma människa 2013” riktar vi ljuset på dem som skapar möjligheter för fler än sig själva. Företagsamma människor. Människor som vågar när andra tvekar, satsar och inspirerar fler.”

Människa alltså. Inte man, inte kvinna. Inte ungdom, inte senior. Inte svensk, inte skåning, inte utomeuropé eller skandinav. Inte någon irrelevant, utpekad grupp. Utan helt enkelt ”mest företagsamma människa”. Jag gillade det. Vad tänker du?

Camilla Ländin
Senaste inläggen av Camilla Ländin (se alla)