Dags att utvärdera?

Semestertider nalkas och förhoppningsvis sommaren också. Och jag tycker det är skönt att ta en stund och fundera över hur jobbet har funkat under våren, har jag prioriterat rätt, har jag känt att jag jobbat på det sätts om jag trivs med och så vidare…
Och som av en händelse snubblade jag (på Twitter som så ofta) över en artikel om effektivitet och hur olika arbetsmetoder och verktyg kan underlätta vardagen. Jag kände igen det jag läste, till exempel att väldigt mycket tid läggs på att vänta på att andra ska göra klart och hur tekniken ofta är ett frustrationsmoment.

Jag vill därför gärna dela med mig av klokskaperna från Tidningen Chefs artikel här: http://chef.se/susanna-almgren-okade-effektiviteten-i-teamet-med-50-procent/

Eftersom förändring och utveckling kräver tid så tänker jag att om du sår ett frö nu, så är det kanske redo för skörd när du är tillbaka igen efter sommaren? Det är nu när det är färskt som dina erfarenheter och tankar kring bra och dåligt är möjliga att sätta fingret på, så försök ge dig själv den möjligheten, oavsett om du är chef eller inte.

Och ta nu inte det här som hets inför sommaren när du kanske har börjat varva ner! Utan låt dig inspireras och reflektera över om det finns något av det här som du och din organisation kanske kan anamma, och sug på den karamellen under sommaren. Så kanske du känner dig redo efter en lång skön semester att ta tag i det som gör att du och dina kollegor kanske lägger tid på fel saker.

Ingen stress, ingen hets, utan låt hjärnan processa i sin egen takt. Trevlig sommar!

Camilla Ländin
Senaste inläggen av Camilla Ländin (se alla)