Ska vi plötsligt börja lita på varandra?

På Arbetslivets Dag 2014 fick vi lyssna till ett intressant inspel från Tom S Karlsson som tog upp frågan ”Vad gör New Public Management med den offentliga sektorn?” Tom hade en alldeles färsk avhandling i ämnet baserat på studier av Försäkringskassans förändringsarbete och hade många kritiska synpunkter. I  workshopen efteråt kom det fram många erfarenheter av NPM där flertalet var tveksamma till dess förträfflighet, kan man kanske säga :-) .

I årets upplaga av Arbetslivets dag ska vi ett annat perspektiv på styrning och ledning av offentlig sektor.Det är Christian Tangkjaer som är lektor och  prodekan vid Copenhagen Business School som ska prata om det danska initiativet att istället använda tillit som grund för styrning. Det här inspelet ser jag lite extra mycket fram emot. Är det ens möjligt att tillit och förtroende kan funka istället för kontroll och mätvärden? Och hur gör man för att börja lita på varandra, när man kanske under många år haft en misstro  och en skepsis som utgångspunkt?

Ja, jag tycker det ska bli väldigt intressant att höra mer om det här, och det är roligt också med en kontinuitet och uppföljning på förra årets diskussioner. Ser fram emot Arbetslivets Dag 2015!!

Camilla Ländin
Senaste inläggen av Camilla Ländin (se alla)