Skryt och tips vid årets slut

Nu är det alldeles snart jul och nyår. Det betyder att vårt företag Room for us snart firar sitt första år!

Häromdagen satte vi oss ner för att summera året som gått. Vi är grymt stolta och tänker därför ägna det här blogginlägget åt att ohämmat skryta över det som hänt under 2011, lite snyggt inlindat i ett väldigt bra nyårstips.

Här kommer tipset:

  1. Ta fram papper (gärna A3) och pennor (gärna i olika färger, om du är lagd åt det mer kreativa hållet).
  2. Rita 2011 som en tidslinje. Det kan vara en cirkel eller en rak linje.
  3. Rita nu in de viktigaste händelserna för året. Bläddra igenom din kalendern om det behövs.
  4. Hur ser ditt 2011 ut? Finns det någon röd tråd, något tema?
  5. Vad är du mest stolt över? Om det skulle skrivas en hyllningssång om dina äventyr under 2011, vad skulle finnas med i den?
  6. Finns det någonting som du är besviken på? Vad var det som du hade tänkt göra under 2011 och som inte blev av?

Nu är det dags att titta framåt. Vad vill du att 2012 ska ha för tema i ditt liv? Tillåt dig att drömma. Vad vill du uppleva? Gör gärna en skattkarta eller en vision board*.

Den här övningen går utmärkt att göra själv. Ännu roligare är det att göra den tillsammans med dem du arbetar med, i ditt företag, din styrelse eller ditt team.

Här är några av våra höjdpunkter under 2011:

Lisa flyttade till Stockholm. Vi bestämde efter många och långa diskussioner att vårt företag skulle heta Room for us och startade ett gemensamt aktiebolag. Vi skaffade bankkonto, anlitade en bokföringskonsult, skapade en hemsida och tryckte visitkort. Vi knöt också till oss ett litet gäng fantastiska konsulter att samarbeta med.

Under företagets första år har vi genomfört tre ledarskapsutbildningar, sex workshops, sju grupputvecklingsdagar, ett tvådagars processledningsuppdrag, en samverkanskonferens, tre öppna kvällsseminarier och en föreläsning.  Utöver det har vi coachat individuella klienter, Anna har lanserat sitt coachprogram för kvinnor som vill ta  reda på vad de egentligen vill och Lisa har påbörjat sin bok om ledarskap i ideell sektor.

Inte minst har vi levt som vi lär genom att under året stärka vår relation, haft roligt tillsammans och ta våra värderingar och våra drömmar på allvar.

Vi är lite trötta båda två. När vi tittar på vår tidslinje så förstår vi varför. Det har hänt mycket i år och inte minst under de senaste månaderna. Nu är det dags för julvila. Sedan ser vi fram emot att påbörja år två!

Vad vill du skryta om?

 

* En vision board är en tavla där du visualiserar dina drömmar och mål. Den kan vara som en mindmap, du kan rita, måla eller göra ett kollage. Du bestämmer! Om du blir hjälpt av att tänka i bilder så är det ett bra sätt att tydliggöra för dig själv vad det är du önskar. Och när du vet vart du är på väg är chansen betydligt större att du också rör dig i den riktningen.

Lisa Moraeus
Senaste inläggen av Lisa Moraeus (se alla)
1 svara

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] på den här bloggen tillsammans med Anna Hagstedt, som jag då drev företag tillsammans med. Vi passade på att skryta hejdlöst om allt bra som hänt under 2011 och ge ett litet tips om en bra […]

Kommentering är stängd.