Det nya året får vänta några veckor

Jag tror att jag är lite av en nyårsnörd. Jag älskar att avsluta, sammanfatta, göra listor och dra lärdomar av året som gått. Och att välja nytt tema för det nya året, sätta ambitiösa och roliga mål och rita upp året som jag vill att det ska se ut på stora papper. Drömma, tänka, gissa och rita alternativa kartor för olika scenarior.

Dessutom är det en viktig del av min planering som egenföretagare.

Nyss roade jag mig med att kolla vilka inlägg jag redan skrivit här på bloggen om att starta ett nytt år, så att jag inte skulle upprepa mig allt för mycket.

Förra året skrev jag Skapa ditt 2013 om hur jag och mannen i mitt liv brukar resa bort några dagar för att tillsammans drömma fram det nya året.

Året därförinnan skrev jag fortfarande inläggen på den här bloggen tillsammans med Anna Hagstedt, som jag då drev företag tillsammans med. Vi passade på att skryta hejdlöst om allt bra som hänt under 2011 och ge ett litet tips om en bra nyårsritual.

Dessutom har jag skrivit om mitt supersystem för sinnesro och framgång som också bygger på en årsplanering.

Jag måste ju passa på och berätta att jag är intervjuad i senaste numret av Driva Eget också (på tal om skryt), om att nå framgång genom att sätta mål och att arbeta med visioner i vardagen. Den finns att köpa på Pressbyrån bland annat. Så nog är jag en målsättnings- och planeringsnörd alltid.

Därför skriver jag inte så mycket mer om det just nu.

Dessutom har jag inte tid med ett nytt år. Vi har köpt hus och ägnar varje ledig timme åt renovering för att det ska bli någorlunda klart tills flyttlasset går om ett par veckor, så vi har inte riktigt möjlighet att resa iväg och planera just nu, som vi brukar göra.

Det är ju det som är så bra med tiden. Den är relativ och det är faktiskt du som bestämmer.

Så jag har skjutit upp nyåret. Mitt nya år börjar den fjärde februari. Det blir lagom, då hinner vi flytta in och jag hinner kidnappa älsklingen för några dagars planeringstid på hotell. Så får det bli.

Gott nytt år till er andra! Jag kommer över på er sida snart, ska bara avslutat det här året först.

Lisa Moraeus
Senaste inläggen av Lisa Moraeus (se alla)
2 Kommentarer
 1. Cecilia Sahlström
  Cecilia Sahlström says:

  Så härlig läsning. Du är välkommen in i det nya året när det väl är dags.
  Grattis till framgångarna, inte minst!
  När jag läser din text påminner den mig om när jag och min make köpte vårt första hus tillsammans och skulle flytta in den 17 december och innan dess renovera kök och badrum, lägga golv och måla väggar på 3 veckor – nåja inte själva precis. Hantverkare skulle göra kök och badrum och en del målning, vi skulle måla väggar (huset var 190kvm) men allt inom samma tidsrymd. Jag gick ned 6 kg på kuppen …men kul var det. Och jag uppträdde som en äkta slavdrivare mot hantverkarna, men även mot mig själv och min man. Och allt blev klart!
  Jag tänker att vi har olika sätt att få ihop det vi kallar livet. Jag är en person som säger: ”Nu ska jag göra det här” och så gör jag det i samma andetag. På det sättet får jag allt att fungera. Jag älskar listor, men kan inte förmå mig att göra några. Det slår stopp i huvudet. Jag kan inte ens göra lista inför besök på livsmedelsbutik…listan blir liksom halvhjärtad…Som om jag behöver stimuleras av att se…Kanske. Tips på hur man gör en lista, mottages tacksamt!
  #ensominteförstårhurlistorskrivs#

 2. Lisa Moraeus
  Lisa Moraeus says:

  Tack för fina ord! :)

  Hur menar du när du skriver att du älskar listor men inte kan skriva några själv? Det gör mig nyfiken. Älskar du andras listor? Och varför vill du skriva listor, det kanske helt enkelt inte är ditt bästa sätt?

  Hur som helst: önskar dig ett strålande år, med eller utan listor!

Kommentering är stängd.