Vad gör du om sju år?

Igår var jag i Göteborg på uppdrag och passade på att äta lunch med min vän och coachkollega Martin Richards. Martin är lärare i grunden och hans vision är att sprida coachingverktyg i skolan. Han har just skrivit boken A Coaching Approach to Education för att inspirera lärare att använda ett coachande förhållningssätt i sitt arbete.

Martin är en inspirerande och kreativ person och en väldigt duktig coach. Han har den där förmågan att ställa rätt fråga, så att alla tankar faller på plats och vägen framåt blir tydlig. Vi kom att prata om framtiden och efter en stund frågade Martin: Så, vad gör du om sju år, Lisa?

Och jag hörde mig själv svara, utan större tvekan:

Om sju år kommer hälften av mina intäkter från böcker. Resten kommer från coaching, utbildning och föreläsningar inom de områden som jag brinner för. Ungefär en gång i månaden har jag uppdrag i eller omkring Malmö, Stockholm och Göteborg, i övrigt jobbar jag hemifrån (via telefon eller Skype) eller i närområdet (kring Växjö). En gång om året genomför jag ett uppdrag utomlands. Några gånger varje år leder jag utbildningar eller inspirationsdagar på en naturskön plats, där jag verkligen går på djupet.

Det känns som en bra vision. Inte alls omöjlig att uppnå, förutsatt att jag prioriterar rätt. Vilket ju blir betydligt lättare när jag vet vart jag vill vara på väg. Det var inte så att jag kände mig vilsen innan lunch med Martin. Det blev bara ännu mer tydligt och konkret.

Det blir till exempel tydligt för mig att jag vill ägna mycket tid åt att skriva framöver. Det får flytta upp ett par snäpp på prioriteringslistan.

Lite senare på dagen träffade jag Christoffer Lindgren. Christoffer gick en utbildning i projektledning för världsförbättrare som jag höll i våras och arrangerade sedan något så spännande som en sekulär mässa. Christoffer är egenföretagare och jobbar med chokladprovningar, stand up comedy och event. Han tycker att livet är till för att njutas. Det genomsyrar honom som entreprenör.

Det finns många fördelar med att driva eget företag. En av de absolut viktigaste för mig är att jag får bestämma min egen riktning, peka ut ett mål, rita kartan och bestämma vilket som är första steget. Det innebär också att jag kan ta ut en ny kurs när som helst om det visar sig att det inte blev precis som jag tänkt mig.

Vet du vad du vill göra om sju år, hur du vill att ditt liv ska se ut då? Även om du inte har superkonkreta mål och det kanske finns saker du inte riktigt råder över, så finns det kanske en del saker som du är säker på att du vill ha, göra eller vara i framtiden?

Lisa Moraeus
Senaste inläggen av Lisa Moraeus (se alla)
1 svara

Kommentering är stängd.