Om en egenföretagares vardag

Livet som egenföretagare är rätt mycket upp och ner. Vissa perioder har man så mycket jobb (och därmed pengar) att man inte riktigt vet hur det ska gå till att leverera i tid, och bara några veckor senare så är det helt öde. Inga uppdrag att utföra, inget napp på de offerter man skickar, inga nya kontakter som leder till något konkret. Telefonen är tyst och mailkorgen är tom, så närsom på några tack-men-nej-tack-mail.
Rent mentalt är det rätt påfrestande. Rent ekonomiskt också såklart.  Du vet helt enkelt inte med säkerhet när det kommer in några pengar nästa gång. Det är då man börjar prenumerera på mail från Platsbanken och snegla på olika jobb-siter…
Men så! Plötsligt så ger enträget arbete med införsäljning, mingel och lobbying resultat, det kommer in ett kul uppdrag som ger dig världens energikick och  självförtroendet tillbaka, och du ärligt kan säga att det är världens bästa grej att vara sin egen, att själv kunna välja och styra, och bara göra det roligaste.

Det här är min vardag och många av mina kollegors vardag, oavsett vilken bransch man är i eller vilken tjänst man säljer. Jag vill gärna rekommendera en läsvärd text av en frilansare som nu skrivit sin sista text och numera är vanlig hederlig anställd. Till omvärldens stora lättnad, och sin egen något kluvna glädje.

Här är texten, 10 000 f-skatt av Jens Liljestrand.

Trevlig torsdag!

Camilla Ländin
Senaste inläggen av Camilla Ländin (se alla)