Vem är du på jobbet?

För tre år sedan blev jag mamma. Det är som alla förstår det allra finaste jag blivit. Att få vara mamma till mitt barn är något jag är enormt tacksam och glad över varje dag.

Men när jag är på jobbet och i de olika sociala media kanalerna är jag Ida; kollegan, affärskontakten, kursledaren, nätverkaren som vill ha en karriär, som vill att jobbet ska flyta på, som vill göra mina arbetsuppgifter så bra jag kan och som när dagen är slut vill känna en tillfredsställelse med vad jag åstadkommit idag.

Det ena utesluter självklart inte varandra, men företaget jag arbetar på anställde inte mig för hur jag är med min son eller för att ge mig titeln årets mamma, utan för att jag kunde utförde det arbete som de anställde mig till att göra. Därmed inte sagt att jag inte berättar om min familj men det är inte det som definierar mig på jobbet.

Därför är det jag och ingen annan som är på mina olika sociala media konton. I mina olika profiler möts ni av samma bild; Ida med kavaj som ser representativ ut för det som gäller min bransch. På twitter, linkedin och blogg skriver jag om arbetsrelaterade saker där jag visar min kompetens, mitt engagemang, vem jag pratar med och vem som pratar med mig,  och där jag klart visar att jag både är kollegan som gillar kaffe till att förklara linkedin för kollegorna.
Jag har inte mitt barn, min man eller katt brevid mig på mina bilder. För visst är min man en både snygg och helt underbar karl annars hade jag aldrig gift mig med honom, men det är inte han som gör mitt jobb eller är den som min arbetsgivare anställde. Inte heller är det min katt som gör mitt jobb och tur är nog det.

Så vem är det som äger ditt konto du eller delar du ditt konto med hela din familj? Är det du eller dina barn som pratar i dessa kanaler? Vem ville ha dig som vän från början, men fick dina barn?

Ha en härligt närverkande sommar! Jag tar sommaruppehåll men är tillbaka den 13 augusti!

Ida Hedberg

Ida Hedberg
Senaste inläggen av Ida Hedberg (se alla)
1 svara
  1. Charlotte Rudenstam
    Charlotte Rudenstam says:

    Jag är så klart jag på jobbet. Det är extra viktigt för mig som vill vara 100% Charlotte. Så det får handla om mig. Och ibland väldigt personligt. Men bara om mig.

Kommentering är stängd.