Världens bästa fråga

Just nu tycker jag HR-tidningar och andra medier översvämmas av olika snabba tips och ”fem-bästa-råden-till-unga-chefer-artiklar” Det känns ofta ganska lättviktigt och inte innehåller inte någon tyngre analys. Har vi blivit lite för bekväma för att fördjupa oss i frågorna, eller är de här artiklarna helt enkelt bara mer klickvänliga än de mer djuplodande?

Hur som helst, jag fastnade för den här: Smoothie-guruns hemlighet: världens bästa jobbfråga. Artikeln som sådan kvalificerar lätt in under beskrivningen ovan, men jag gillar verkligen hans fråga, eftersom svaret behöver bli komplext. Det går helt enkelt inte att göra det enkelt för sig, utan det kräver att den som ska svara tänker efter och i flera led. Jag tror verkligen att hur olika människor tar sig an frågan säger väldigt mycket och ger en mer komplex bild av vem du är och hur du hanterar utmaningar och problem. Du är tvungen att använda många av dina kompetenser och också din fantasi för att svara, och det tilltalar mig.

Så i floden av lättviktiga artiklar och snabba twitter-råd så tycker jag ändå att den här artikeln sticker ut med något lite extra. Hur skulle du själv göra?

Camilla Ländin
Senaste inläggen av Camilla Ländin (se alla)
1 svara
  1. Cecilia Sahlström
    Cecilia Sahlström says:

    Jag håller med dig, det är en intrikat och intresseväckande fråga, som inte besvaras enkelt eller med lama argument. Här måste man verkligen tänka. Jag började själv fundera på första ledet och inte ens den är särskilt enkel att besvara…. Utmanande fråga. Och jag har i vart fall aldrig fått en sådan, någonsin!

Kommentering är stängd.