Vissa dagar

Vissa dagar är man ju helt sjukt effektiv! Massor av grejor blir fixade, man hinner träna, vara snäll mot barnen, fixa mat, och kanske också vara trevlig mot maken en stund. Och andra dagar får man verkligen ingenting gjort!
Känner du igen dig? Så funkar jag i alla fall. Och jag gillar inte att göra ingenting, blir tokrastlös av det.

Men vad är det som gör att vissa dagar känns så grymt effektiva och energin inte tar slut?

För min del handlar det nog mycket om arbetsbelastning, om jag har mycket att göra så kör jag på i högt tempo. Om jag däremot har lite, eller knappt något som måste fixas, då drar jag liksom ut på det och sprider ut arbetet över dagen… Tittar på klockan och tänker ”nu får jag kolla gamla möbler på Tradera till kl 10, sedan ska jag svara på det där mailet….”. Jag blev expert på att dra ut på arbetsuppgifterna på ett jobb jag hade för många år sedan där jag aldrig fick några egentliga arbetsuppgifter, då surfade jag på hela Internet i princip under tre månader, sedan sa jag upp mig. Energin var på minusnivå de månaderna.

Har jag fått sova bra så bidrar ju så klart det till energinivån, vädret är en annan faktor, svår att styra över dock. Roliga arbetsuppgifter så klart, men eftersom jag är egenföretagare så gör jag ju nästan bara roliga saker.

Gott kaffe på förmiddagen när jag kommer till kontoret, en full inbox och lite sol tror jag är det som gör mig effektiv i vardagen. Vad har du för trollformel för att få mycket gjort, känna dig kreativ och må bra på samma gång?

Camilla Ländin
Senaste inläggen av Camilla Ländin (se alla)
2 Kommentarer
 1. Emma
  Emma says:

  Att alltid göra saker i sista minuten är något som nästan alltid anses som dåligt och slarvigt. Därför har jag ofta haft problem med att jag har trott att jag är lat och dålig, trots att jag nästan alltid har fått bra resultat på mina fem minuter före deadline-inlämningar!

  Nu för tiden inser jag mer och mer att latheten nästan alltid beror på understimulans och att jag egentligen är allt annat än lat! Tack för att du lyfter fram detta och tack för igenkänning :)

  Min trollformel för effektivitet är en promenad på morgonen (händer dock alldeles för sällan) och arbetsuppgifter som utmanar mitt intellekt och min tidsoptimism! Samt fruktstund på för- och eftermiddag :)

 2. Camilla Ländin
  Camilla Ländin says:

  Vad roligt Emma att du känner igen dig! Jag är också delvis en sista-minutare. Promenad, utmaningar och fruktstunder låter också som en bra formel :-)

Kommentering är stängd.