Använder du sommartipsen?

Hur går det med sommaren?

Inför sommaren och semestern så var det många tips att ta del av om hur man skall koppla av. Hur går det? Kopplar du av? Har du stängt av mail och telefon? När tittade du på Facebook senast? När skrev du ett inlägg eller gjorde något för arbetet?

Kanske du lever som tipsen säger, och ägnar dig verkligen bara åt att bara göra sådant som du tycker om. Kanske en resa, städa i garaget eller bara ligga i hängmattan i trädgården.

Autosvaret på din mail tar med enkelhet hand om dig – ”Åter efter semestern…..!”

Varför inte fortsätta så efter sommarens ledighet?

Varför skall du hoppa in i ekorrhjulet igen? Jag menar inte att du skall gå i ide och stänga dig ute ifrån omvärlden. Men kanske man inte behöver vara så ”tillgänglig”.

Skulle tempot bli bättre om man återgick till gåspenna och postdiligensens körningar? Kanske man hinner med bättre – inte mer utan bättre. Minska stressen. Fler personliga möten, göra färre saker men göra dem bättre.

Givetvis är det inte lätt att vara den enda som revolterar mot det sociala nätverkets regler. Kommer jag försvinna? Kommer jag att få uppdrag? Hur sprider jag mina åsikter och budskap? Får jag bekräftelse?

Kanske har du har lite mer tid i sommar att fundera över hur du skall ha det i efter ledigheten.

Har du redan bestämt dig för att stänga alla sociala och andra kanaler så behöver du inte fundera mer.

För troligen så läser du inte detta, och får ha en fortsatt trevlig sommar.

Patrik Ekstrand
Senaste inläggen av Patrik Ekstrand (se alla)