Att skapa lösningsinriktade förändringar, Malmö 28 feb

Missa inte nästa nätverksträff som är på måndag i Malmö. Då har du chans att lära dig mer om hur du kan skapa ett förändringsarbete som är lösningsinriktat snarare än probleminriktat.

Det är lätt att tänka att vi har ’problem’ som ska lösas, och det gör att vi lätt fastnar vid att fokusera på det som är ’problemet’. Har vi ett problem är det självklart att vi behöver vrida och vända på det för att förstå vad det handlar om, men faktum är att vi inte alltid måste veta problemet för att hitta lösningen. Genom att titta på det vi vill ha istället för det vi inte vill ha, blir det lättare att lyfta blicken och börja jobba i rätt riktning.

På måndag kommer du att få ta del av grunderna i det här arbetssättet, och vi utlovar några konkreta verktyg som du kan ta med dig i ditt eget arbete. Vi kommer att fokusera på verksamhetsnivån, men tankesättet är lika användbart på individuell eller gruppnivå.

Läs mer om det praktiska kring träffen här:

http://arbetslivet.se/board/losningsinriktat-forandringsarbete-malmo-28-feb-2011-t544.html

Om du varit på sportlov eller av annan anledning blivit sen med din anmälan, går det bra att anmäla sig på anmalan@arbetslivet.se hela helgen, och även sms:a till mig under måndagen på 0701-45 37 00.

Varmt välkommen!
Planeringsgruppen genom Maria Kullberg

Maria Kullberg
Följ mig
Senaste inläggen av Maria Kullberg (se alla)
2 Kommentarer
 1. Maria
  Maria says:

  Hej! Synd jag missade detta, skulle jättegärna varit där ikväll. Finns det något material som man kan ta del av? T ex skulle gärna ha den fina bilden med cirkeln.
  Vänliga hälsningar,
  maria

 2. Maria Kullberg
  Maria Kullberg says:

  Hej Maria!
  Vad synd att du missade kvällen – det var en härlig kväll som jag uppfattade gav deltagarna en hel del att jobba vidare med på egen hand!

  Bilden ovan är lånad från Ben Furman och reteaming.nu där man kan läsa bl a om reteaming – en lösningsfokuserad arbetsmetod för grupper. Du hittar mer info här: http://reteaming.nu/reteamingkurs.htm

  Direkt till bilden i lite större format så att det går att läsa texterna:
  http://reteaming.nu/bilder/cirkel.jpg

  En beskrivning av grunderna i det lösningsfokuserade tänkandet hittar du här:
  http://gottarbetsliv.se/2011/03/03/losningsinriktade-forandringar-ger-mer-energi/

  Det kommer så småningom även lite bilder från kvällen (ev under dagen idag). De dyker i så fall upp här på hemsidan.

Kommentering är stängd.