Ensam tillsammans

Inspirerad av inlägget om entreprenörens arbetsmiljö i förra veckan tänkte jag hänga på det tåget och skriva några rader på samma tema. Att vara egenföretagare är ett fantastiskt privilegium på så sätt att jag får jobba med det jag tycker är allra roligast hela tiden och också välja vem jag jobbar med. Det som är mindre roligt kan jag lämna till någon annan.

När jag startade mitt företag så var mitt största motstånd att jag inte på några villkor ville sitta ensam hemma vid köksbordet och jobba. Jag är alldeles för social för det, och att inte ingå i ett socialt sammanhang var helt otänkbart. Jag hade turen att bli tipsad om ett litet kontorshotell i Lund, Kreativator, som just hade skapats och sökte mig dit. Här hittade jag andra egenföretagare, ett fikabord och den gemenskapen jag behövde! Att som alldeles nystartad företagare skaffa mig en fast månadskostnad kändes ju såklart lite osäkert. Men jag måste säga att jag inte har ångrat mitt val att skaffa mig en sådan arbetsplats en enda minut! Jag ser det som en investering i min mentala hälsa, och när det kommer till mitt företagande så ger mig miljön på Kreativator inspiration från de andra egenföretagarna, nätverk i form av deras kontakter och vi jobbar nu mer och mer aktivt för att hitta gemensamma uppdrag.

Fördelen vi har är att vi inte konkurrerar oss emellan, då vi är i väldigt olika branscher. Och den sociala aspekten med morgonfika, någon att äta lunch med etc ska inte underskattas. Dessutom har jag nu ett kontor att gå till, en rutin, och någon saknar mig om jag är borta några dagar. För mig är det en ovärderlig investering i min egen arbetsmiljö. Att vara ensam tillsammans kan varmt rekommenderas!

Camilla Ländin
Senaste inläggen av Camilla Ländin (se alla)
1 svara

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] gissar att det var den där ensamhets-aspekten som Ett gott arbetsliv tar upp i sitt inlägg som gjorde att jag aldrig riktigt fick tummen ur att bli egen företagare. Problemet är inte att […]

Kommentering är stängd.