Fira dina segrar

Att driva eget företag är spännande, utmanande och väldigt roligt. Det är också läskigt emellanåt. Det är upp till mig. Det är min arbetsinsats, min kompetens och min kreativitet som avgör.

Idag fick jag två bekräftelser på att jag faktiskt är riktigt bra på att vara egenföretagare.

Först var jag på banken för att undersöka möjligheterna att låna till en större bostad för mig, sambon och de fyra bonusbarnen. Jag plockade fram alla nödvändiga uppgifter för företaget: årsredovisningen för förra året, senaste resultatrapporten och en enkel budget för det 2013.

Jag blir glad i magen av tanken på att jag kan gå till banken och berätta att jag tar ut en bra lön från mitt företag varje månad och att företaget är stabilt och sunt.

När jag kom hem fick jag ett telefonsamtal av kreditbedömningsföretaget UC. De gratulerade mig till att mitt företag Room for us AB nu anses som kreditvärdigt, vilket betyder att UC inte bedömer att företaget riskerar att gå omkull inom det närmsta året. Det var ännu ett trevligt betyg på att jag gör rätt.

(Att UC sen vill sälja ett certifikat i guldram att hänga upp på väggen är en annan sak. Ganska onödigt med tanke på att vem som helst kan begära ut uppgifterna från UC samt att jag inte har något kontor att hänga upp det på eftersom jag jobbar hemifrån, hos kund eller i ett samtalsrum jag hyr per timme. Den slanten kan jag använda till något roligare.)

Idag tänker jag fira. Jag firar den varma, trygga känslan i magen av att jag är på rätt väg. Att jag har möjlighet att göra skillnad för andra samtidigt som jag skapar en stabil vardag för mig själv och min familj.

Här kommer en liten övning: Tänk på dig själv när du var femton år. Se in i kristallkulan och se dig själv, så som du lever idag. Vad säger din inre femtonåring om ditt liv? Vad blir du mest stolt över?

Har du mat på bordet, tak över huvudet, människor omkring dig som du tycker om? Då tycker jag att du också ska fira idag. Skål för oss!

Lisa Moraeus
Senaste inläggen av Lisa Moraeus (se alla)