Låt din karriär ta tid

För 7 år sedan så började jag på förbundet, tanken var att jag skulle komma in lite extra men det blev snart klart att jag skulle erbjudas en samordnartjänst på heltid. Då jag precis avslutat studier inom arbetsliv och arbetsrätt visste jag att det var mer specifikt inom de områdena jag ville arbeta.

Den första tjänsten var inte inriktad på målet men en bra grund till hur förbundet arbetar.

Den andra höll jag mig vid i 4år och där var jag ute mycket i landet, från Luleå till Göteborg, träffade förtroendevalda och kollegor från olika förbund. Det var oerhört lärorikt delvis för alla de människorna jag träffade och för förståelsen hur olika förutsättningarna kan vara för både arbete och privatliv i olika delar av landet.

Sen kom jag tillbaka till första enheten och fick arbeta med arbetsrättslig och facklig rådgivning. Det var under en period i livet då det var skönt med mer struktur och tydligt schema. Ibland kan det vara bra att samtala med chef om en mer strukturerad period om det är turbulent hemma.

Så, för en vecka sedan började jag som regionombudsman på förbundets regionala center i Stockholm. Jag ska arbeta med facklig utveckling och en del förhandlingar, det jag strävade efter i slutet av min studietid.

 

Min poäng just nu att om du har ett mål, lär känna verksamheten du vill arbeta inom. Lär känna de som bygger grunden, det ger dig större trovärdighet när du söker nya tjänster.

 

Jag ser tillbaka på ett händelserikt år, både privat och på jobbet. Önskar er alla en god jul och ett gott nytt år, väl mött 2015!

 

Andreas Brömster
Senaste inläggen av Andreas Brömster (se alla)