Gott nytt 2015!

Gott nytt 2015!Ett år har gått och ett nytt börjar. Välkommen 2015!

Så har vi lagt ett år bakom oss och blickar fram mot ett år fullt av möjligheter. Jag väljer att låta det bli ett tillfälle att titta i backspegeln och fundera över vad året bjudit på för Nätverk Arbetslivet.

Bloggen

Skribenterna i bloggen Ett Gott Arbetsliv har gett oss exakt 176 nya inlägg under det gångna året. Det innebär att vi nu har en artikelsamling med över 800 intressanta perspektiv på arbetslivets frågor. En hel del spännande läsning att hitta här med andra ord!

Statistiken säger oss att ni läsare uppskattar både våra nyskrivna inlägg och sådant vi skrivit tidigare, och det tycker vi är oerhört roligt. Vi skriver ju utifrån en önskan om att bidra till ett gott arbetsliv, för dig och för andra, och då gläds vi åt att ni hittar våra artiklar när ni söker på nätet. Kan vi väcka tankar och bidra till vidgade perspektiv kring arbetslivets frågor, blir vi glada.

Möten

Vi har träffats utanför nätet, bland annat har vi setts för After Work både i Stockholm och i Malmö. Vi har genomfört Arbetslivets Dag för andra gången i samarbete med Centrum för Tillämpad Arbetslivsforskning och Utvärdering (CTA) vid Malmö Högskola. Genom den här dagen vill vi erbjuda en mötesplats för forskning och praktik, fack och arbetsgivare, anställda och företagare, studenter och erfarna. Och det är precis vad det har blivit! En mötesplats i Skåne för alla med intresse för arbetslivets frågor. Ett tillfälle att få input och kunna diskutera utifrån sina egna erfarenheter. Dagen 2014 gav mersmak på samma vis som sin föregångare, så den 12 mars går tredje upplagan av stapeln. Årets tema blir Ledarskap i en accelererande värld.

5 år!

2014 innebar också att nätverket 5-årsjubilerade – vi startade ju på allvar hösten 2009. Det valde vi att fira med ett frukostseminarium där vi bjöd in våra nu aktiva skribenter att hålla korta föredrag från sina områden. Det blev en välbesökt, mycket uppskattad och inspirerande förmiddag.


Boken: Ett Gott ArbetslivBok

Som ett led i firandet lanserade vi en bok med utvalda artiklar från bloggen. En antologi med 11 olika perspektiv på arbetslivet. En mycket trevlig bok, om jag får säga det själv. Läs en artikel i taget och reflektera, ta upp ett ämne till diskussion och hör vad andra tänker och tycker! Vi hoppas att det är en bok du vill dela med dina medarbetare, så att fler får tillfälle till reflektion. Varje tanke kring arbetslivet erbjuder en möjlighet att påverka och förändra där det behövs.

Erbjudande:

För dig som följer nätverket vill vi ge ett specialerbjudande:

Beställ boken senast siste januari så ger vi 25 % rabatt! Ange ”Låt 2015 bli ett arbetsmiljöår” i meddelanderutan. (Inspiration hämtad från Lisbeth Rydéns inlägg med samma namn, här i bloggen så klart.)

Beställ boken här!


Tack!

Sist men inte minst vill jag rikta ett stort tack till alla som bidragit till Nätverk Arbetslivet under året som gått. Det är fantastiskt vad vi kan skapa tillsammans! Det gör mig glad när jag tänker på det. :)

Stort tack till styrelsen för ett roligt, givande och gott samarbete; Camilla Ländin, Cecilia Sahlström, Lisbeth Rydén och Jenny Everskog.

Stort tack till årets alla skribenter för era läsvärda artiklar!

Stort tack till er som läser det vi skriver, till er som är med och diskuterar och delar vidare i de sociala medierna, till er som deltar i snacket på våra träffar, till er som delar med er under Arbetslivets Dag som talare eller som deltagare.

Det ni alla gör har betydelse för vårt arbetsliv och våra arbetsplatser!

Låt oss fortsätta det arbetet under detta året också. :)

Tomtebloss. Foto: Maria Kullberg

Maria Kullberg
Följ mig
Senaste inläggen av Maria Kullberg (se alla)