Personalen är bästa reklamen!

Att låta personalen nätverka, gå på mingel, kurser, seminarier är den bästa reklamen ett företag kan göra för sitt varumärke och för att personalen ska trivas. -Hur då, tänker ni.

Nätverka handlar om kommunikation och om att skapa och vårda sina kontakter och då krävs det att få vara synlig och visa upp vem man är och vilket företaget man jobbar på. Annars är risken att det företag man arbetar för blir i andras ögon en stor anonym kloss där reklambyrån försöker fylla den med innehåll, och ledningen för företaget lätt glömmer de som jobbar där och hur de anställda förmedlar företagets värden.

Ett exempel är kvinnan från en stor statlig organisation som jag träffar en gång i veckan i mitt affärsnätverk. Innan jag träffade henne var den stora klossen hon arbetade för synonymt med kontroll, taskig människosyn och allmänt ur led med tiden. Jag ska säga att det inte helt har ändrats, men numera kan jag prata med min nya vän om detta och hon berättar sin historia som ger en mer djup och kompletterande bild av hennes organisation. Det är både modigt av henne och hennes arbetsplats att skicka ut henne, du vet aldrig hur andra reagerar, men även nödvändigt för den möjligheten hon har att ge sin organsition ett ansikte och därmed en chans att skapa en mer rättvis bild av sin arbetsplats.

För företag består inte bara av produkten, förpackningen och den flashiga reklamen utan av människor som vill göra ett bra jobb och mer än gärna pratar om sin goda arbetsgivare. Likväl som anställda pratar om sin dåliga arbetsplats. Genom att nätverka och att vara synlig där andra aktörer på marknaden möts ges företaget och dess anställda en chans att bemöta kritik, synpunkter och även beröm. För det är sällan någon kontaktar företaget för beröm, utan mer när produkten inte uppfyller kundens förväntningar.

Så nästa gång en i personalen vill ut och vara synlig låt dem vara det! Tänk vilka idéer och kontakter det kan ge tillbaka. Det är bara rädda företag som håller sin personal undan världen, i rädsla att inte kunna styra informationsflödet.

Ha en härligt nätverkande vecka!

Ida Hedberg

återkoppla.nu

Ida Hedberg
Senaste inläggen av Ida Hedberg (se alla)
1 svara

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] s1); })(); var addthis_config = {"data_track_clickback":true}; I våras skrev jag om att medarbetaren är bästa reklamen och att företag har allt att vinna på att skicka iväg dem på nätverksträffar, mingel, […]

Kommentering är stängd.