Ge en komplimang – få en karriär!

Jag tror på detta med att ge beröm. Att säga att jag tycker att någon gjort något bra. Att applådera när jag ser framsteg hos någon. Att ge bekräftelse. Att inte tro att människan själv vet att det hen gjort bra är bra. Alla behöver få höra att de är bra, duktigt och kompetenta inom sitt fält. Jag värdesätter enormt de komplimanger jag själv får och är den första att ge tillbaka till den personen som gav den. Det handlar inte om smicker det handlar om att se din medmänniska och vad den har gjort för arbete. Just nu pratar jag om arbetslivet och inte om privatlivet, även om det är otroligt viktigt att ge sina nära och kära bekräftelse på de det gör, och på att de ska veta hur ofantligt mycket jag älskar dem som personer oavsett vad de presterar.

Veckans komplimanger

Veckan som gick fick jag otroligt fina komplimanger på jobbet som innehöll att jag skapade magi i klassrummet till att jag är inspirerande och visar stor empatisk förmåga. Den största komplimangen var dock att de som gått kursen jag är utbildare för tänker fortsätta på inslagen väg med närvaro och sharing is caring i de sociala media kanalerna.

Att ge förtroende

Att ge bekräftelse till någon handlar om att tro på och se dennes förmåga. Därför är jag så tacksam och glad att Maria Kullberg frågade om jag ville blogga på gottarbetsliv.se, att Maria Gustafsson frågade detsamma när det gäller Lilla gumman. I och med deras förtroende för mig och min förmåga har jag lärt mig så mycket om bloggande att jag numera utbildar i det. Så nästa gång du ger en komplimang kan det vara början på något nytt och utvecklande för den människan och också början på en ny karriär. Så vem tänker du ge din nästa komplimang till?

Ha en härligt nätverkande vecka!

Ida Hedberg

Återkoppla.nu

Ida Hedberg
Senaste inläggen av Ida Hedberg (se alla)
2 Kommentarer
  1. Palle
    Palle says:

    Vem tänker jag ge min nästa komplimang? Dig såklart för en bra skriven viktig text som jag helt håller med om. Vem som sedan får nästa återstår att se – jag försöker balansera den återkoppling jag ger till varje person.

Kommentering är stängd.