Vem i ditt nätverk platsar på Maktlistan?

I lördags presenterades Maktlistan. Sydsvenskan och Rättviseförmedlingen gemensamma arbete att hitta 700 kvinnor som skulle platsa i en styrelse. Listan kom sig av att när Sydsvenskan gjorde en undersökning så visade det sig att det är det finna dubbelt så många Anders som det gör kvinnor som styrelseordföranden i de skånska börsbolagen. Förklaringen var det vanliga; inte tillräckligt kompetenta kvinnor gick att finna; de hade inte inte varit VD för ett bolag, eller styrelsen hade inte ens bemödat sig med att leta i sina nätverk för att de trodde inte att kompetenta kvinnor fanns i dem. Som alla duktiga nätverkare vet så är det a och o att med jämna mellanrum inventera sitt nätverk för att se vilka kompetenser som finns i det och vad som behöver förstärkas.

Sydsvenskan och Rättviseförmedlingen gick då ut och bad om namn på kvinnor som skulle kunna vara kandidater till styrelsearbete. De fick in 700 stycken på en vecka! För det är få som har allt och alla i sitt nätverk och när man inte har så får man be om hjälp.

När jag läste listan blev jag otroligt glad att flera av de namnen finns i mitt nätverk, bla Maria Kullberg som driver Gottarbetesliv. Men läsningen gav mig även annat. Att jag känner ännu fler kvinnor som inte är med på listan men som definitivt platsar där.

För det är klart att du ska berömma och peppa andra att våga göra roliga saker; såsom att sitta i en styrelse! Vilka kvinnor i ditt nätverk platser på Rättviseförmedlingens lista? Gör dem och alla styrelser en tjänst; lägg till dem på listan!

Ha en härligt nätverkande vecka!

Ida Hedberg

Ida Hedberg
Senaste inläggen av Ida Hedberg (se alla)