Anställa eller inte?

De senaste veckorna har jag pratat med olika företag och de har nästa alla haft samma tema. Vi har för mycket att göra men har inte ekonomin eller tillräckligt att göra för att anställa någon på heltid. Hur ska vi göra?  Det är alltid svårt att veta när det är dags att skala upp organisationen och bli fler.

Min erfarenhet är att börjar du med att se över hur den nuvarande medarbetaren eller avdelningen jobbar, kan du oftast avvakta med att anställa. Ställ er frågorna; Kan vi göra saker snabbare eller enklare? Finns det tidstjuvar eller flaskhalsar? Hur mycket värdebaserad eller fakturerbar tid har vi? Fokuserar vi på rätt saker? Först om detta inte ger tillräcklig effekt kan du börja fundera på att anställa fler medarbetare.

Eva Jansén
Senaste inläggen av Eva Jansén (se alla)
2 Kommentarer
 1. Palle
  Palle says:

  Kloka tankar.
  Och så finns ju möjligheten att hyra in tjänster/personer vilket kan ske i mindre omfattning och verkar betydligt enklare.

 2. X
  X says:

  Ett alternativ är att ta in en praktikant som står långt från arbetsmarknaden, men som ofta har en del att bidra med på t.ex. halvtid. Kostar inte företaget något mer än handledning i viss mån. Om behovet finns – anställa den personen och få lönebidrag dessutom.

Kommentering är stängd.