Lyxigt att vara två

Idag hade jag glädjen och förmånen att få arbeta tillsammans med en kollega i en utvecklingsworkshop. Det är inte så ofta som egenföretagare som du faktiskt har en kollega vid din sida en hel dag, även om du har samarbetspartners och kanske underkonsulter i ett nätverk omkring dig.
Och vad roligt det är! Framför allt  när kollegan är en person med samma grundsyn som du själv på lärprocesser och värderingar, och dessutom är någon du litar på. Coolt att kunna ge varandra utrymme och frihet att hantera de olika delarna under utbildningsdagen på det sätt som hen är bekvämast med och vara trygg i att slutresultatet kommer att bli riktigt bra, lite vassare än om du hade gjort på samma sätt som du brukar, bara du.
Det är ju också väldigt nyttigt att ha någon som iakttar dig och det du gör, och som kommer med feedback och egna reflektioner kring detta och hur det landar hos dem som lyssnar, riktigt lyxigt.

Och vad jag lär mig av att se någon annan in action, någon som pratar om samma saker som jag, med samma utgångspunkter, men på ett annat sätt.

Hur tänker du, om du har ett jobb där det ens är möjligt, skulle du någon gång kunna ha en kollega i rummet som speglar och ger feedback, och som också delar din roll? Eller är det viktigt för dig att få göra på ditt sätt, kanske det till och med skrämmer lite att ha någon som tittar och lyssnar?

För min del var den här dagen viktig och värdefull för min egen utveckling. Tack Annika för en bra dag!

Camilla Ländin
Senaste inläggen av Camilla Ländin (se alla)