Normkritiska föreläsare för 2015

Verksamhetsplaneringen är avklarad eller pågår, aktiviteter för 2015 börjar bokas upp, då är det guldläge för att föreslå bra och kunniga föreläsare för alla era aktiviteter under 2015.

Vare sig du sitter i ledningsgrupp, tillhör personalavdelningen, är medarbetare eller facklig förtroendevald; ge tips! Jag tycker vi måste våga utmana, våga tro på kollegors förmåga att diskutera och sortera för att ge kunden eller kollegan ett bättre bemötande.

För enligt mig så handlar ett schysst bemötande ofta om att se individen och inte gå in i ett möte med förväntningar och förutfattade meningar. Visst är det ibland påfrestande att få sina normer ifrågasatta men om du inte utmanar dig själv, hur ska du då kunna utvecklas? Normkritik kan finnas inom en mängd antal områden. Vi kan prata om ifall kvinnors dominans kring selfies är ett sätt att återerövra århundraden av manlig dominans i konstvärlden, om könsneutralt ledarskap, om familjefoton på jobbet, om pedagogiska verktyg, om en analys av blanketter m.m..

Bra att tänka på som jag nämnt tidigare är att det finns kunniga personer som kan följa det fortsatta samtalet efter eventuell föreläsning eller utbildning. Det blir alltför lätt så att den enskilda utbildningen blir som en blinkning I sammanhanget och när alla är tillbaka I tjänst så finns det få förutsättningar för förändning.

Här kommer nu en lista över kompetenta föreläsare som på något sätt har ett normkritiskt angreppssätt. Den är inte komplett så fyll gärna på i kommentarsfältet.

Frida Ohlsson Sandahl

Niklas Hill

Sandra Dahlén

Genusföretagarna

Aida Paridad

Charlotte Signahl

Lotta Björkman

Andreas Brömster
Senaste inläggen av Andreas Brömster (se alla)
2 Kommentarer
  1. Anders Gustafsson
    Anders Gustafsson says:

    Jag vill kalla mig normkritisk föreläsare. Referenser från Region Skåne, HR-personal och fackföreningar. Attitydambassadör för Hjärnkoll. Även ”as seen on TV” via URSamtiden.

Kommentering är stängd.