Tre saker att undvika som chef

Det är inte enkelt att vara chef. Du har allas ögon på dig nästan konstant, både medarbetares, överordnades och kanske medias. Det är lätt att bli bedömd och missbedömd utifrån det du säger och gör. Enligt två krönikörer på Harvard Business Review finns det tre beteenden du absolut bör undvika som chef:

1. Dömande kroppsspråk
Ögonrullningar, skakningar på huvudet, tittande på klockan. Även tonfallet spelar roll, så tänk på hur du säger saker, framförallt när du är stressad.

2. Avbryta eller förhöra
Jobba på att skapa en miljö där det är OK att komma med idéer, även om de inte är helt genomtänkta, och låt medarbetarna tala till punkt. Ställ intresserade frågor och avbryt inte.

3. Inkonsekvens
Det är väldigt knepigt att inte veta vart man har sin chef. Visa dina medarbetare att du står upp för dem och inte vänder kappan efter vinden om tex styrelsen tycker något annorlunda. Ärlighet är oftast en bra egenskap.

Läs hela artikeln här!

Camilla Ländin
Senaste inläggen av Camilla Ländin (se alla)
1 svara
  1. Cecilia Sahlström
    Cecilia Sahlström says:

    Det är så rätt så rätt! JAg tror egentligen att om man ska vara chef så är kärleken till människan/människor det allra viktigaste. Och om du älskar människan/människor så gör du helt enkelt inte de fel som beskrivs ovan. Och om du av någon anledning skulle göra fel, så erkänner du det, backar och ber om ursäkt. Och bättrar dig. Ungefär som Fritiof Nilsson Piraten, som bättrade sig på sitt yttersta! :)

Kommentering är stängd.